Spirituele zelfkastijding, het gebeurt vaker dan je denkt

Ik denk dat ik niet de enige ben. Soms overvallen alle spirituele wijsheden, die mijn adem wegnemen in hun  waarheid, me zo dat wanneer ik me slecht voel, ik denk dat ik het helemaal zelf schuld ben.
Ik denk dat het door mijn slechte gedachten komt
Ik denk dat het komt omdat ik in angst leef, omdat ik een pussy ben, niet genoeg van mezelf hou, en het helemaal zelf schuld ben dat ik nog niet Shambala verlicht ben. 

En met verlicht zijn bedoel ik: gewoon een iets fijner leven leiden. Niets meer dan dat. Minder ochtendpijn meer ervaren (de pijn die je ‘s ochtends bij wakker worden ervaart en even niet meer zo goed weet hoe je de dag fijn voor jezelf kunt maken). Niets meer dan dat. Gelukkig zijn met het werk dat ik doe. Niets meer dan dat. Niet bang zijn om een vroege dood te sterven (zoals mijn broer). Niets meer dan dat. Durven bunjeejumpen, parachute springen, als dat ik wat ik zou willen. Niets meer dan dat. Dapper blijven volhouden in het werk dat ik doe; in het schrijven van Zinvol Rouwen en mijn eigen boek dood, poop, boob. Mijn hoofd recht houden en trots zijn op de mens die ik ben. Niets meer, dan dat. (Gelukkig lukt veel al aardig! Vooral dat dapper volhouden en iedere dag momenten ervaren waarin ik doldwaaspuurgeniet van de mens die ik ben en wat ik creëer.)

Aan het eind van het filmpje spreek ik over het tweede punt dat ik vandaag met je wil delen. 
Ik wil iets heel bijzonders samen met jou doen.

Al die spirituele wijsheden in het leven zijn mooi, maar hoe kom je daar? Hoe integreer je deze waarheden in je eigen leven? Vanaf eind april tot en met eind juni mag je jouw persoonlijke vragen stellen van iets waar je nu mee bezig bent. Ik richt vanaf maandag 23 april een besloten(!) facebookgroep op waar deze vragen door mij beantwoord zullen worden in de vorm van een video, een tekst, een oefening en/of een audiobestand.  Je kunt in deze periode 1 persoonlijke vragen stellen die ik voor jou zal beantwoorden en waardoor je dichter tot je hart en tot jouw bestemming van dit moment zal komen. Met hulp van mijn spiri-broer in het hiernamaals en mijn clubje gidsen. 

Steeds weer voel ik wat de diepere betekenis is van jouw probleem en zal deze diepere laag van wat jij nu tegenkomt, die beweging en verandering in je leven gaan brengen waar je stiekem naar verlangt. Vet spannend dus en twee maanden puur genieten. Wat kom jij nu tegen in je leven waar je graag een antwoord op zou willen hebben?
Wat knaagt aan je innerlijk? Wat houdt je wakker? 

Wat durf je bijna niet hardop te vragen of te zeggen?

Ik voel dat ik het belangrijk vind om wel te zeggen dat
spirituele wijsheden géén onzin zijn.


Je kunt bij jouw ware Zelf komen en je kunt van daaruit leren leven.

In mijn ervaring ben ik veel dichter bij Mij dan een paar jaar geleden, dankzij mijn innerlijk werk en dankzij het toepassen van alle inzichten die ik mag ontvangen. De wereld is zoveel mooier geworden.
Ik ben dan ook wel echt een voorstander van het vinden van de juiste leraren. Mensen die voorlopen op een bepaalde manier van leven, waar jij ook naar toe wilt.

Maar, en dit is wat ik mensen leer: het is belangrijk dat de weg ernaar toe ook duidelijk belicht wordt en dat vandaag, als je ‘daar’ nog niet bent en je je misschien sip en misschien wel ellendig voelt, hét begin is om jouw reis naar je ware Zelf te beginnen. 

 

Meer inspiratie lezen? Misschien zit er iets tussen waar je net een vraag over had: 

Verbonden door aandacht

Verbonden door aandacht

“Weet je dat je dat vaker doet? Dat, wanneer je je ongemakkelijk voelt, je met boeken, schrijvers en theorieën komt?” Zegt de Canadese Jeff tegen me. Hij kijkt me indringend aan. “Dat is jouw veilige haven, dat is waar je naar terugkeert als je je niet goed voelt. Dat...

Lees meer
Omgaan met paniek

Omgaan met paniek

Ze praat snel. Ik hoor de paniek in haar stem via de speaker van mijn telefoon die op luidspreker staat. Met mijn ogen gesloten leun ik achterover in mijn stoel terwijl ik naar haar spraakwaterval luister. Ik ben opgehouden dingen te noteren in mijn notitieboekje....

Lees meer