EXCLUSIEVE ONLINE CURSUS

Ontdek wat je wilt

Als je niet meer zeker bent van welke kant je op moet, je het idee hebt dat de twijfel je lamlegt en er zó naar verlangt weer te weten wat je écht wilt en hier met zelfvertrouwen voor durft te gaan, dan heb je een sterker zicht op wat twijfelen werkelijk is nodig.

Met de juiste kennis over dit intense (!) denkmechanisme bevrijd jij jezelf uit de stilstand en ontdek je hoe je jouw mooiste leven gaat leiden.

Van een stilstand naar duidelijkheid:

Deze cursus helpt je jezelf te BEVRIJDEN 

Of in 3 betalingen van €40,33

“Twijfel dwingt je tot stilstand. Je kunt niet meer doorgaan met waar je mee bezig was. Het zegt: dit is het moment om jezelf hele belangrijke vragen te stellen.

Stop met dit verzoek in jou te negeren.

Dit moment vraagt iets van je.”

Ja!

 • Hoe meer je weet over wat twijfelen werkelijk is,
  hoe minder macht het over jou heeft
  en jij weer de regie in eigen handen kunt nemen.

 • Waardoor je weer het vertrouwen in jezelf voelt.
  Je weet wat je wilt en je durft hiervoor te gaan.

 • Je durft risico te nemen en moeilijke gesprekken
  aan te gaan, zonder jezelf compleet te verliezen.

 • Je kunt weer plannen maken voor de toekomst. Erop vertrouwende dat het goed zal komen.

Deze masterclass is voor:

 • Voor als je bent gaan verlangen naar iemand anders,

 • twijfelt over scheiden of blijven of de relatie verbreken,

 • voor als je vaker twijfelt in je leven en er gek van wordt

 • voor als je twijfelt over een andere koers in je leven nemen zoals ander werk, een andere woonplek of het ontvangen van een kindje.

Testimonials 

(Omdat deze masterclass nieuw is, zijn dit testimonials van andere online cursussen.)

Door de cursus is een stuk kracht in mezelf aangeboren wat ik kwijt was.

“Door de cursus is een stuk kracht in mezelf aangeboren wat ik kwijt was. Ik voelde me wat ondergesneeuwd in m’n leven en wilde graag het waarom achter de verleiding achterhalen. Ik voelde wel dat er meer achter de verlangens zat, en dat ik een beweging naar mezelf terug mocht maken maar kon zelf die vertaling niet goed maken. Er zit een hele mooie boodschap in de cursus en Anne brengt het op authentieke wijze. Ik bewonder haar eerlijkheid ook! Een hele mooie cursus.”

S.

Ik heb de hele masterclass bestudeerd en ik was erdoor geraakt. Veel herkenning maar ook veel nieuwe inzichten. Het heeft me geleerd dat mijn twijfel zó gebaseerd was/is op angst en dat die angst niet terecht is als ik naar mijzelf kijk en constateer dat ik blij ben met wie en waar ik ben. Dank je wel voor je mooie werk!

Anoniem

Ik ben er als een malle doorheen gegaan. Ik ben zo blij dat ik dit gevonden heb!

“Ik vond dat je de cursus heel mooi, moedig, kwetsbaar, op het juiste ritme deed. En er waren inderdaad ook geestige momenten. Heerlijk! Ik ben er als een malle doorheen gegaan, op enkele dagen tijd, heb als een zottin zitten schrijven en schrijven en schrijven, het was en is allemaal erg emotioneel. Maar het klopt dat het een crisismoment is, waar ik van voel dat het me gewoon weer op het goede spoor van mezelf zet. Ik ben zo blij dat ik dit/jou gevonden heb.”

anoniem

Hoi, ik ben Anne van der Sligte

Laat mij jouw mystieke gids zijn

Mijn twijfelkont is zo groot als mijn echte billen. Groot dus. 

Of het nu om het kiezen van een gerecht op de menukaart gaat of de grotere levensthema’s zoals mijn relatie, waar ik woon of de koers van mijn werk: ik twijfel. Ik wik en weeg. Ik zoek een weg naar mijn eigen wijsheid.

En dat is mijn eigen schuld, want
ik heb maar één verlangen in het leven en dat is: om de meest wijze, ware stem van binnen te volgen en mijn UNIEKE leven te leiden.

Tja, dat krijg je dan. Ik ben zo iemand die op haar sterfbed ooit zal liggen en wil zeggen: “Ja, ik heb er alles aan gedaan. Ik heb mijn ‘one, wild and precious life’ (Mary Oliver) geleefd.”

Toen ik ooit verliefd werd op een ander, sloeg de harde twijfel toe.

Moest ik mijn jarenlange relatie (inmiddels 14,5 jaar samen!) verbreken voor die woestaantrekkelijke ander waar ik me zo levenslustig en mooi en blij en grappig en… (etcetera, etcetera) bij voelde?

Wat was in HEMELSNAAM de bedoeling?

Ik dook in de diepere wateren van het leven om mijn antwoorden te vinden en kwam naar boven met veel wijsheid over hoe we onze eigen waarheid kunnen horen, wat de diepere betekenis van verlangen is en wat het betekent om te TWIJFELEN. 

Sinds 2014 ben ik coach en ik heb sindsdien honderden mensen intensief begeleid die twijfelen en door de bomen het bos niet meer zien.

Eindelijk, na zoveel jaren, ben ik ervoor gaan zitten en heb ik de grootste, belangrijkste inzichten uit al die sessies voor jou op een rijtje gezet en opgenomen in deze pre-recorded masterclass van 3,5 uur. YES!!! 

Ik ben zo ongelooflijk dankbaar voor alle kennis die er is over twijfel. Dit is geen vaag begrip. Twijfel is te verklaren en je kunt er meer mee dan je denkt. Het enige dat nodig is, is dat je met mijn masterclass gaat zitten en je je openstelt voor wat die wereld van twijfel werkelijk inhoudt.

Jij bent meer dan jouw twijfel. Jij komt hier van af. Jij komt hier wijzer uit. Jij zal op een dag voor andere mensen een toevluchtsoord zijn die ook heling zoeken in hun twijfel.

Deze twijfel overkomen doe je niet alleen voor jezelf, je doet dit ook voor de mensen van wie je houdt.

Liefs,
Anne

Na deze masterclass weet jij…

1. Dat twijfel een ‘denkmechanisme’ is. Dit betekent dat het een soort van programma is van jouw denken dat in gang gezet wordt, zodra jouw lichaam meent dat dit belangrijk is voor jouw overleving. Twijfel ontstaat wanneer je bang bent geworden, en iets in jou meent dat je niet bent opgewassen tegen het probleem of dilemma dat je tegenkomt. Twijfel is een intelligent overlevingsmechanisme van jouw lichaam.

2. Dat als je twijfelt, je vastzit in het vele denken over jouw probleem. Maar in dat denken ga je geen oplossing vinden op de manier zoals je het nu doet. Anders had je de oplossing wel al gevonden. Met dit vele denken houd je de twijfel zelfs in stand. Twijfel weet dat het alleen succesvol is, als jij blijft doen wat je nu doet.

Wat je nodig hebt is iemand die jou de juiste vragen stelt waardoor je niet langer in je hoofd blijft zitten, maar bij je gevoel komt.

Alleen vanuit deze plek, breng je jouw leven weer terug in beweging. Na deze masterclass weet jij welke diepere vraag bij jou het grote verschil heeft gemaakt. 

3. Dat jouw twijfelen bestaat omdat je een verhaal hebt gemaakt over jouw situatie die niet overeenkomt met een diepere waarheid van jouw leven.

Je hebt de grootsheid van wie je bent en wie anderen zijn uit het oog verloren.

Jouw gedachten hebben een verhaal gemaakt dat precies lijkt te weten hoe de vork in de steel zit, maar in wezen is er een verhaal ontstaan dat niet de grootsheid van wie je bent dient. Het wordt tijd dat jouw gedachten jouw grootsheid mogen dienen en niet andersom. Want, zodra we twijfelen, dienen we onze gedachten.  

Twijfel is een teken dat een diepere waarheid bij je op de koffie wil. Een diepere waarheid die je totaal anders laat kijken naar dat waar je mee worstelt en je een groot gevoel van vrijheid, mogelijkheden en opluchting teruggeeft.

4. Dat twijfel vele oorzaken kan hebben. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak. Ik geef 12 meest voorkomende redenen, waarvan een paar altijd van toepassing zullen zijn op jouw situatie. Sommige oorzaken heb je waarschijnlijk nog niet eerder overwogen:
Zoals dat mensen die een neurodivergent brein hebben (add, adhd, autisme, hsp, hoogbegaafdheid), eerder vast kunnen komen te zitten in het moeras van hevige twijfel in hun leven.
Of wist je dat twijfel een voortzetting kan zijn van een pijn van jouw voorouders die jij probeert te helen in jouw leven nu? Als je twijfelt, leeft jouw bewustzijn in twee werelden: de oude wereld en de nieuwe. Jouw lichaam leeft nog het verhaal van jouw voorouders en voelt zich onvrij, terwijl jij, in het hier en nu meer kansen hebt, maar het lukt je niet om ze te zien of ze te pakken.
 

Door de 12 verhalen die ik vertel, breek je de nauwe wereld van jouw getwijfel open.

Je leert door de illusie van twijfel heenkijken.

Er is meer dan wat je nu kunt bedenken.

Steeds weer verbind ik de theorie met verhalen uit mijn tienjarige praktijk en eigen ervaringen.

Met ja, héél véél Ziek van verlangen-ervaringen..!

Help jezelf weer helder te denken en voel hoe het zelfvertrouwen langzaam terugkomt. Leer weer op dat ene gevoel te vertrouwen in jezelf dat weet wat je wilt en voel de moed hier voor te gaan. En ga dan zitten met een kopje thee of koffie, hoor een vogel buiten fluiten en voel dat je weer op het juiste pad zit.

Deze masterclass heeft 3,5 uur aan te downloaden opnames.

Luister op jouw tempo.

Wat je krijgt:

3,5 uur aan (downloadbare) audio opnames vol verhalen over de diepere betekenis van twijfel met een 19-pagina’s tellend werkboek om alle vragen die ik aan je stel in de opnames, direct aan jezelf te kunnen stellen om jouw kupske weer helder te maken. 

En dit zijn de schatjes van een hoofdstukken (13 hoofdstukken + werkboek):

Twijfel geeft de illusie dat we maar één keuze te maken hebben: het is het een of het ander. Een ja, betekent altijd een pijnlijke nee. Maar er is meer mogelijk dan je denkt. Zodra je geen vrijheid voelt, ben je in een periode beland waarin je nieuwe kennis vergaart en verruim je je bewustzijn over waar je in zit. Je ziet nog geen weg naar buiten, omdat je te weinig kennis over dit onderwerp hebt. Goed nieuws! Daar is deze masterclass voor!

Leer de basis van het denkmechanisme twijfel begrijpen en waarom we in de Westerse wereld veel meer dit probleem tegenkomen dan in andere culturen. 

Twijfel is een succesvolle samenwerking van ons denken en van ons overlevingslichaam die ons proberen te beschermen. Wanneer ons overlevingslichaam een grote onveiligheid in de vorm van gevaar of dreiging opmerkt, wanneer we dus bang zijn, belanden we in twijfel. Het wil niet zeggen dat er ook echt een gevaar is, maar we menen dat er een gevaar is.

Leer hoe twijfel een verdedigingsmechanisme is voor bepaalde gevoelens waar je bang voor bent. Het begin van twijfel is een angst. Angst wordt gecreëerd als er iets is waarvan we denken dat we er niet tegen opgewassen zijn. Onder angst liggen gevoelens waar we niet naar willen kijken.

Leer radicaal anders kijken naar de angst: ‘ik ben bang om anderen te kwetsen’ of de angst: ik ben bang om spijt te krijgen van mijn keuze.

Leer hoe neurodivergentie, overweldiging en overprikkeling een veel belangrijkere rol bij twijfel spelen dan je denkt. Of je nu wel of niet een neurodivergent brein hebt, dit hoofdstuk geeft handvatten voor iedere intense crisis!

Leer hoe het verleden ook in het heden merkbaar is in jouw twijfel. In het onderwerp waar jij de draad helemaal kwijt bent geraakt, kijken jouw voorouders nieuwsgierig mee naar hoe jij naar een oplossing werkt.

Leer hoe twijfel verschijnt als we niet willen kijken naar onze eigen rol in het verhaal. Omdat onszelf onder ogen komen te confronterend is. Omdat het leven zien zoals het écht is, te confronterend is.

De meeste mensen krijgen niet geleerd dat pijn en angst bij het leven hoort en dat we erop af mogen lopen, in plaats van ervan weg te lopen. Weglopen, is het verhaal dat we het best kennen. Een pittig hoofdstuk, maar I’ve got you, babe. Ik vertel je wat jij hieraan kunt doen.

Voor alle Human Design liefhebbers onder ons: leer hoe jouw type of jouw strategie in jouw ‘chart’ vast kan zitten in twijfel en wat jouw persoonlijke handleiding is om tot antwoorden te komen. Manifesting Generators? Classic twijfelkontjes. Emotionele golf? Het duurt wel even voordat je het antwoord weet en dat is normaal.

Leer hoe jouw twijfel een conflict in jouw waarden betekent. Een onderzoek naar jouw waarden, helpt om hier duidelijkheid in te krijgen! 

Leer hoe de twijfel je uitnodigt om jouw grootsheid te leven. Als optie 1 of optie 2 geen mogelijkheid biedt, is er dan een derde optie waar je liever niet naar wilt kijken? Met een reuze interessant voorbeeld uit mijn Ziek van verlangenpraktijk. Deze is niet voor de ‘faint hearted’. Maar, hoe zong Coldplay het ook alweer? ‘Nobody said it would be easy…’

Het is tijd voor een hete peper in je…twijfelkont. Op een positieve manier! Want, we gaan met vuur spelen in deze opname. Maak de spirituele pyromaan in je los en leer wat jouw medicijn gaat zijn tegen twijfel.

Leer hoe twijfel jou uitnodigt om je compleet over te geven aan de taal van het leven, in plaats van naar de woorden in je hoofd te luisteren. Klinkt vaag, maar als je deze bevrijdende opname luistert, begrijp je wat ik bedoel. 

In alle opnames noem ik vele inzichtvragen, writing prompts, oefeningen en enkele bronnen. Deze vind je allemaal terug in dit werkboek van in totaal 19 pagina’s. Zodat je nog mag verankeren wat je in deze opnames gehoord hebt. Verander je leven, door de hoofdstukken eruit te pakken die jou het meest geraakt hebben en ga aan de slag. 

Jouw bewustzijn verruimen over jouw probleem is altijd de eerste stap naar innerlijke vrijheid.

Wat je gelooft dat jouw probleem is, is niet werkelijk jouw probleem. Je zit vast omdat je naar een doodlopende weg aan het kijken bent.

Twijfel echt leren begrijpen is jezelf helpen te zien waar het echt om draait bij jou.

 

LISTENING

All day long your mind hears
the twit and chatter of the world.
If you pay attention to the mind,
you will become what it hears. 

All day long your heart listens
to listening itself.
If you pay attention to the heart,
you will become the sky,
and deep inside, the crescent moon,
the evening star.

Once you called it hopelessness,
now, ineffable beauty.

(…)

Alfred K. Lamotte, uit The Nectar Of This Breath

De cursus is interessant voor…

* als je klaar bent met jouw vele, vele, vele(!) twijfelen (“DOES IT EVER STOP?” “JA!”)

* als je midden in de nacht steeds wakker ligt en niet weet wat je moet doen, maar je wilt eigenlijk maar één ding: je rustig genoeg voelen om beter te slapen.

* en als je dan toch wakker ligt, je jezelf wil voeden met gedachten die je weer rustig van binnen maken, zodat je sneller in slaap valt!

* je een explosie wilt aan inspiratie die je oude manier van denken openbreekt.

* je weer in contact wilt komen met jouw innerlijke kracht. 

* je niet van buitenaf wil horen wat je moet doen, maar van binnenuit erachter wilt komen.

* je er klaar voor bent om in het diepe te springen en jouw prachtige onderzoek naar jouw getwijfel te starten. 

* je er (bijna) alles aan wil doen om jezelf te begrijpen en jouw richting te vinden. 

 

De masterclass is niet voor…  

* Als je niet bereid bent jouw tijd en aandacht te geven aan het studeren op dit onderwerp. Er heerst een grote armoede in onze cultuur op het thema twijfel. En daarvoor moet je net een beetje extra je best doen om  te komen waar je wilt zijn. In principe duurt deze masterclass 3,5 uur. Maar met het beantwoorden van de vragen, is het 4,5 uur.

* Als de nood zo hoog is dat je weet dat je geen geduld hebt voor deze masterclass. Je moet nu je verhaal kwijt bij. Begrijpeijk!  Vraag in dit geval een intensive aan.

* Als je mijn gezicht ziet en je bij mij moet denken aan die ene vrouw die je ooit niet uit kon staan. Als mijn schrijven of gezicht irritatie opwekt, zeg ik: wegwezen! Dan ben ik het niet voor jou! (En dat is helemaal oké! Dat heb ik ook zo vaak gehad.)

* Als je de momenten niet serieus neemt waarop je geraakt wordt tijdens deze masterclass en geen verantwoordelijk kunt nemen voor je eigen proces. Als je denkt dat alleen deze masterclass het ENIGE antwoord gaat zijn op jouw probleem. Deze masterclass gaat je sowieso helpen, maar je zal het helemaal mogen beluisteren en de vragen beantwoorden die je het meest raken. Zoals al mijn werk versterkt deze masterclass jou in de richting die voor jou passend is. Het voedt de verbinding die jij hebt met jouw eigen wijsheid.  

* Als je niets met spiritualiteit of mystiek hebt, kan ik je niet helpen. De taal van de mystiek geeft antwoorden op onmogelijke vragen. Het opent een deur naar totaal nieuwe ervaringen. Maar als jij denkt: boehoeee, véél te zweverig voor mij! Dan raad ik je aan ondersteuning te vinden in een andere hoek. 

*Als je verwacht dat je na deze masterclass precies weet of je moet scheiden van je partner of niet. Je zal weten wat je kunt doen om erachter te komen of je dit wilt of niet. Maar het antwoord zal er waarschijnlijk niet gelijk zijn. De masterclass zet jou centraal. Jou als mens. En je zal erachter komen dat de diepere lagen in jouw innerlijk andere vragen op dit moment stellen en willen onderzoeken dan waar de mind zich nu, dag in dag uit, mee bezig houdt.

 

Q&A:

Kan ik in delen betalen?

Ja! Bij afrekenen kan je met Klarna in delen betalen. 

Hoe lang heb ik toegang tot deze Twijfel Masterclass?

Zo lang ik de masterclass erop hou, zo lang heb jij toegang. Dus voor nu: voor altijd. Forever and ever and ever. Neem de tijd. Die heb je, meer dan je denkt. 

Als ik vragen heb, kan ik dan bij je terecht?

Voor korte vragen kan je me altijd mailen. Als je jouw verhaal kwijt wilt en echt de diepte in wil gaan, raad ik een intensive aan.

Wat als ik het niets vind? Krijg ik dan mijn geld terug?

Het spijt me als je de emotie teleurgesteld-zijn tegenkomt. Maar wie teleurstelling verwacht, zal teleurstelling onderweg tegenkomen. Als jij ‘all of you’ inzet, ga je ook iets heel moois terugkrijgen. 
Omdat ik een kleine onderneming ben/heb heb ik niet de luxe om het bedrag terug te betalen. Investeer alleen als je ook echt toegewijd bent! 

Ik ben slechthorend/doof, kan ik het toch aanschaffen?

Voor deze masterclass werk ik met audio opnames zonder ondertiteling. Wil je wel toegang tot alle kennis die in deze masterclass zit? Stuur me dan een mail. Dan maak ik iets anders voor je. Wil je liever niet wachten? Vraag dan een intensive aan en geef aan wat jouw mogelijkheden zijn. Puur via schrift coaching, via teams en ondertiteling of met een tolk.

Ik volg bij jou een intensive of langer coachingsprogramma, is dit iets anders?

Hoi lieve jij die ik al zo vaak persoonlijk spreek! Wat leuk dat je op deze pagina ook kijkt. Deze masterclass gaat in op een heel specifiek thema waar wij het vast al over gehad hebben: TWIJFEL! Deze masterclass kan je prima aanvullend op ons programma volgen. 

Hoe werkt het? Is er een online leeromgeving?

Zodra je jouw masterclass besteld hebt, krijg je van mij een bevestigingsmail met daarin een pdf bestand dat je kunt downloaden. In dit bestand staan de inlogcodes tot de masterclas. Bewaar dit bestand goed! Toch kwijt? Je kunt me altijd nog eens mailen naderhand als je het bestand kwijt bent geraakt. Dan zet ik mijn sexy hoedje van de klantenservice wel even voor je op. 

Je kunt in het leven niet voorkomen dat je twijfelt. Twijfel hoort bij mens-zijn. Het hoort bij grote momenten van verandering in je leven. Maar hoe zorg je ervoor dat je er niet aan onderdoor gaat? Hoe zorg je ervoor dat je, ondanks de twijfel, met een rechte rug in je leven kunt staan en kunt voelen: I’ve got this? De juiste kennis over twijfel tot je nemen helpt je om de twijfel de baas te zijn. En daar is deze masterclass voor.

 

Als je niet meer zeker bent van welke kant je op moet, je het idee hebt dat de twijfel je lamlegt en er zó naar verlangt weer te weten wat je écht wilt en hier met zelfvertrouwen voor durft te gaan, dan heb je een sterker zicht op wat twijfelen werkelijk is nodig. Met de juiste kennis over dit intense (!) denkmechanisme ben jij jouw twijfel de baas.

 • Hoe meer je weet over wat twijfelen werkelijk is, hoe minder macht het over jou heeft en jij weer de regie in eigen handen kunt nemen.
 • Waardoor je weer het vertrouwen in jezelf voelt. Je weet wat je wilt en je durft hiervoor te gaan.
 • Je durft risico te nemen en moeilijke gesprekken aan te gaan, zonder jezelf compleet te verliezen.
 • Je kunt weer plannen maken voor de toekomst. Erop vertrouwende dat het goed zal komen.

Sinds 2014 ben ik coach en ik heb sindsdien honderden mensen intensief begeleid die twijfelen en door de bomen het bos niet meer zien. Eindelijk, na zoveel jaren, ben ik ervoor gaan zitten en heb ik de grootste, belangrijkste inzichten uit al die sessies voor jou op een rijtje gezet en opgenomen in deze pre-recorded masterclass van 3,5 uur. YES!!!

Ik ben zo ongelooflijk dankbaar voor alle kennis die er is over twijfel. Dit is geen vaag begrip. Twijfel is te verklaren en je kunt er meer mee dan je denkt. Het enige dat nodig is, is dat je met mijn masterclass gaat zitten en je je openstelt voor wat die wereld van twijfel werkelijk inhoudt.

Inhoud van deze masterclass: 12 geluidsopnames die te downloaden zijn van in totaal 3,5 uur. Met een 19 pagina’s tellend werkboek.

Voor de enige echte, lekkere twijfelkontjes:
Voor als je bent gaan verlangen naar iemand anders,
twijfelt over scheiden of blijven of de relatie verbreken,
voor als je vaker twijfelt in je leven en er gek van wordt
voor als je twijfelt over een andere koers in je leven nemen zoals ander werk, een andere woonplek of het ontvangen van een kindje.

Ben je er klaar voor om voorbij jouw twijfel te gaan?

Hoe werkt het?

Na het bestellen van deze masterclass krijg je een email met daarin een te downloaden pdf-bestand. Hierin staan jouw inlogcodes. Je hebt voor altijd toegang tot deze masterclass.

Leer hier meer over deze exclusieve masterclass.

121.00