Word wijs in je verlangen
Ontdek de diepere betekenis
van jouw (on)mogelijke verlangen

Wil jij begrijpen en (door)voelen waarom je verliefd bent geworden op een ander?

Wil je begrijpen waarom je zo naar een ander verlangt? 

Wij mensen raken elkaar diep. Niet altijd, maar eens in de zoveel tijd ontmoeten we iemand die ons innerlijk binnenstebuiten keert en ons het gevoel van een Thuis geeft.

Dit zijn de momenten waarop iets wakker wordt geschud in ons. Iets wat niet te controleren valt, niet weg te denken valt, ook al zouden we het soms zo graag willen. 

Als volwassenen is het niet altijd even eenvoudig om onze eerste impuls te volgen en samen te smelten met de andere persoon. Vaak is er al een huwelijk en zijn er kinderen bij betrokken, waardoor ‘even uitproberen’ niet voor iedereen mogelijk voelt.

Wat doen we dan?

Welke weg mogen we nemen als de situatie  ingewikkeld geworden is?

Ik ben van mening dat we naar binnen mogen gaan en de diepere betekenis van ons verlangen naar een ander mogen onderzoeken. ‘The only way out, is in.’

Op deze pagina vind je een heleboel inleesmateriaal op dit onderwerp. Zowel gratis als in de vorm van een online lezing of cursus. Ook bied ik begeleiding aan. Meer daarover later. 

Geloof jij dat je iéts met dit verlangen moet?
Wil je de boodschap van deze verliefdheid graag horen?

Wil je je vrij, onafhankelijk en toch in een gezonde verbinding voelen met jezelf en de ander? Zodat je een gezonde keuze voor jezelf kunt maken? Verdiep je dan in mijn uitgebreide onderzoek naar dit onderwerp en vind jouw antwoorden. 

“Something deep inside of you is saying yes.
Yes to life. Yes to this moment. Go there.”
Maya Luna

Je bent ziek van verlangen als…  

 • je al in een relatie bent of getrouwd bent, maar verlangt naar een ander.  

 • je verliefd bent geworden op iemand die onbereikbaar is, zoals een getrouwde man of vrouw.

 • je verliefd bent geworden /of diep houdt van jouw ‘soulmate’, maar hij of zij wil geen contact met je.

 • je een klein of een groot verlangen met je meedraagt naar iemand, maar de realiteit wijst uit dat jullie geen contact met elkaar kunnen hebben. Je vindt het lastig om los te komen van hem/haar.

 • je om de één of andere reden nu niet samen met de ander kunt zijn en het frustreert je.

 • je er klaar voor bent om anders naar jouw verlangen te kijken, simpelweg omdat het zo niet langer gaat.

 • het verlangen je gek van binnen maakt. Je voelt je verward en wild van binnen. 

 • je voelt diep van binnen dat je verlangen met veel meer te maken heeft dan alleen samen met de andere persoon willen zijn.

 • je bang bent om jezelf of iemand anders kwijt te raken. 

Verlangen naar een ander is een teken van de ziel
die het verlangen heeft om te groeien.
De ander is een spiegel voor de schoonheid en potentie die in jou zitten. 

In 2016 ontwikkelde ik de Ziek van verlangen methode. Een methode om de diepere betekenis van jouw verlangen helder in kaart te brengen.  

Door een reeks inzichtvragen van 9 verschillende onderwerpen één voor één te beantwoorden, kom je erachter wat de boodschap is van jouw unieke verlangen. In het Ziek van Verlangen spel mag je je verliefdheid volledig uitleven. Zonder censuur, komen we bij de diepere lagen van ons zijn uit. Je onderzoekt jouw gevoelens en gedachten over de persoon waar je verliefd op bent geworden door alles volledig toe te laten, op een veilige manier. Zonder dat je iemand daarmee hoeft te kwetsen of onomkeerbare fouten maakt.

Het kan wat gek aanvoelen om…
Het kan wat gek aanvoelen om je tijdens een sessie of intensive met mij helemaal over te mogen geven aan het gevoel waar je je misschien tegen verzet, maar juist deze overgave zal je tot een prachtige wijsheid brengen over dit spannende (en misschien moeilijke) moment in je leven. 

Belangrijk om te weten: Je hoeft niet per sé in contact te zijn met de persoon waar je naar verlangt om jouw verlangen te onderzoeken.

 
En je partner hoeft ook niet te weten dat je dit onderzoekt. (Die keuze is he-le-maal aan jou.) 
Dit gaat namelijk in de eerste plaats niet zo zeer over jou en je partner, dit gaat over iets dat bij jou op zielsniveau plaatsvindt.

Na deze methode voel je je lichter, gehoord, is de schaamte minder en is er ruimte gekomen om helderder na te denken. 

De methode is geïnspireerd door The Work van Byron Katie. 

Het is niet niks wat je nu meemaakt, maar ik wil je laten ervaren dat deze ervaring ook een groot geschenk voor je kan zijn. Wil je samen met mij de grotere waarheid over jouw situatie ontdekken? Klik dan op de button voor meer informatie over begeleiding.

Resultaat

 • Door jezelf en jouw verliefdheid te begrijpen, ben je in staat om gezonde keuzes te maken. Voor jou en je omgeving.
 • Je leeft in de methode je verliefdheid uit. Je hoeft je niet langer in te houden. Door alles toe te laten, openen er nieuwe wegen voor jezelf die bevrijdend aanvoelen. 
 • Je gaat je opgelucht en zekerder voelen.
 • Je herontdekt de grootsheid in jezelf, je valkuilen en je staat weer in verbinding met jouw scheppende kracht.
 • Je maakt een grote, heldere bewustzijnsverschuiving door waarin je vele oh-zo-zit-dat momenten zal ervaren.
 • Je gaat je rustiger voelen.
 • Je komt erachter wat op dit moment goed is voor jou om te doen.
 • In deze methode is het niet alleen maar voelend ervaren, maar ook in je leven ervaren! Je komt erachter wat je kunt DOEN om de inzichten die je hebt opgedaan, ook echt in de praktijk toe te passen. 
 • Je voelt een warme verbinding naar jezelf en je leven toe.

“Mijn leven aan de buitenkant goed op orde, getrouwd, mooi gezin, mooi huis, succesvol in werk, maar van binnen alles op de kop door een hevige verliefdheid en verlangen naar een ander en ander leven.”

Wat waren mijn gedachten en emoties een chaos toen ik tot de ingeving kwam dat ik hulp nodig had. Op een mooie zomeravond spitte ik internet af op zoek naar iemand die mij kon helpen. Mijn leven aan de buitenkant goed op orde, getrouwd, mooi gezin, mooi huis, succesvol in werk, maar van binnen alles op de kop door een hevige verliefdheid en verlangen naar een ander en ander leven. Als surfend kwam ik op de website van Anne en daar bleef ik hangen. De teksten op haar site spraken me enorm aan, precies wat ik bedoelde, voelde en nodig had. En na de eerste ontmoeten wist ik het zeker. Anne kon mij verder helpen en niets werd minder waar. Hoe moeilijk ook, de gesprekken met Anne hielpen mij stap voor stap orde te brengen in mijn chaos. Gevoelens een plek te geven en te benoemen. Mijn hart meer te laten spreken en te vertrouwen op mijn intuïtie. Mijn pad werd me langzaamaan duidelijk en het voelt goed en waar. Ik ben Anne ontzettend dankbaar voor wat ze voor me betekent heeft en nog steeds betekent.

Linda

Rustig inlezen op dit onderwerp
een uitgebreide bibliotheek met blogs en video’s

Verliefd op een collega

Verliefd op een collega

Van alle mensen die vanaf 2016 in mijn praktijk komen, komt ongeveer 60% met een belangrijke vraag over het verlangen naar een dierbare collega. In mijn nieuwste podcastaflevering vertel ik over wat ik leerde over het diepere verhaal achter het verlangen naar iemand...

Omgaan met paniek

Omgaan met paniek

Ze praat snel. Ik hoor de paniek in haar stem via de speaker van mijn telefoon die op luidspreker staat. Met mijn ogen gesloten leun ik achterover in mijn stoel terwijl ik naar haar spraakwaterval luister. Ik ben opgehouden dingen te noteren in mijn notitieboekje....

De ander projecteert een belangrijk verhaal van jouw hart dat gehoord wil worden. Wat is de diepere betekenis van jouw verlangen?

Welke deur in jou is geopend die niet meer te sluiten is? 

Begeleiding:

2. Je verhaal kwijt kunnen:

een intensive

Meer informatie

 Je hebt iets groots meegemaakt of voelt dat wat je nu doormaakt groots is. Je weet dat dat je alle tijd wilt om je verhaal kwijt te kunnen en dat iemand oordeelloos naar je luistert. Er zijn maar weinig mensen die weten wat je nu meemaakt en je zoekt iemand die je kunt vertrouwen. Ergens, voel je dat ik die persoon voor je kan zijn. Wat je eerder van mijn werk hebt gezien, raakt je diep. En je vraagt je misschien af: wat zou er gebeuren als zij en ik eens over mijn leven gaan praten? Over waar ik maar cirkeltjes in blijf lopen? En ‘s nachts van wakker kan liggen?

Hoe werkt het?
In een intensive kom je twee ochtenden (ieder 3 uur) aan de diepere lagen van jouw zijn werken. In mijn praktijk. Daarna zijn er nog twee navolgsessies op afstand: via teams of live (naar jouw voorkeur) om te zien hoe alle inzichten van de intensive geland zijn, wat er sindsdien is vrijgekomen en wat je tegenkomt in het praktiseren ervan.

– Belangrijk: we gaan samen in gesprek wat passend is voor jou.

Woon je niet in Nederland of België? Of lukt het niet om langs te komen? Ik geef ook intensives via zoom en dat werkt geweldig goed!

Resultaat:
Meer ontspanning, meer helderheid, meer liefde voor jezelf en de situatie, je meer in je kracht voelen.

Praktisch
Duur: 2 ochtenden (2×3 uur) én twee sessies van ieder 60-90 minuten. 

Aanmelden: vul de vragenlijst in en deel al iets van jouw verhaal. Na het invullen van de vragenlijst maken we een afspraak om samen te bellen. In dit gesprek ontvang je al een kleine coaching, kan je iets meer van je verhaal kwijt en luisteren we of er een wederzijdse klik is. Kijk voor de actuele investering van een intakegesprek hier. 
* Klik hier voor de vragenlijst ziek van verlangen intensive

Meer over een intensive? Klik hier. 

“Hoewel haar blogs een schot in de roos waren, dacht ik dat ik beter naar een ouder iemand kon gaan met ervaring met een huwelijk en kinderen… Toen ik eindelijk contact zocht, was er meteen een klik.”


Pas een jaar nadat ik de eerste blog van Anne al googelend vond heb ik werkelijk contact gezocht. Hoewel haar blogs een schot in de roos waren, dacht ik dat ik beter naar een ouder iemand kon gaan met ervaring met een huwelijk en kinderen. Toen ik eindelijk contact zocht was er meteen een klik waardoor ik eindelijk wél durfde zeggen wat er in mij leefde en tussen alle woorden door beetje bij beetje leerde ontdekken wat mijn verlangen is.

Het was heerlijk iemand te ontmoeten die niet gehinderd werd door allerlei eigen opvattingen, verhalen en ervaringen. Anne keek met een bepaalde wijsheid gewoon naar mij en hielp me ontwarren wat ik dacht en voelde.

Harriette

“The person who you think you are can’t handle life.

But the person you actually are can.”

Elizabeth Gilbert

Zelfstandig aan de slag?

497.00

Ziek van Verlangen zelfstudie pakket

Als je nu worstelt met ziek van verlangen-zijn (verlangen naar een (on)bereikbare ander), is dit pakket een enorme steun om jezelf te begrijpen en meer innerlijke rust te krijgen.

Dit is hét basispakket om jouw verlangen naar een ander te begrijpen. Kijk door de lens van de mystiek naar jouw aantrekkingskracht en pijnlijke verlangens en wat deze drijven. Na het bekijken van deze online classes en het beantwoorden van de inzichtvragen tijdens de lezingen en de online cursus, begrijp je beter waarom dit jou overkomt.

Het zelfverwijt zal kleiner worden, je weet beter wat jouw volgende stappen mogen zijn en je zal openstaan voor het ontvangen van nieuwe informatie om uiteindelijk jouw grote vragen (zoals ‘scheiden of blijven’?) te beantwoorden.


INHOUD

5 online lezingen:
1. 
De basistheorie over de diepere betekenis van verlangen naar een ander. Hoe leer ik het verhaal van mijn hart lezen? 

2. De wond achter ziek van verlangen-zijn. Een antwoord op de vraag: waarom is het verlangen zo sterk? 

3. Geheimen en ziek van verlangen-zijn, over vreemdgaan en het achterhouden van informatie voor je partner. Een verhaal vol mededogen naar het hebben van een geheim: Waarom we soms gewoon niet anders kunnen. 
4. Hoe kom je bij de waarheid in jezelf? Hoe weet je op welke gedachte je kunt vertrouwen of niet? In deze lezing laat ik uitgebreid zien waar in ons bewustzijn onze eigen wijsheid te vinden is. En ook, wat vooral niet.
5. Waarom twijfelen we eigenlijk? En hoe kan je er het beste mee omgaan? Ik leg je uit hoe. 

De Ziek van verlangen online cursus:

In dit pakket vind je naast de belangrijke theorie ook dé ziek van verlangen methode in een online cursus waarin ik je met behulp van 17 video’s bij de hand neem. De methode die ik toepas in een ziek van verlangen intensive om het verhaal van de aantrekkingskracht in kaart te brengen.

Meer weten?

Je ontvangt bij het bestellen van dit product direct een mail met een pdf-bestand met de inloggegevens naar de pagina’s waar de opnames opstaan.