OVER ANNE VAN DER SLIGTE

34 jaar, spiritueel begeleider, schrijver, mystica, kunstenaar,
1/3 projector

 

Spirituele begeleiding

Sinds ruim tien jaar schrijf en spreek ik op een persoonlijke wijze over onze eigen wijsheid en de diepere waarheid in het leven.

Sinds 2013 leer ik aan anderen hoe je hier zelf bij kunt komen.

Vanaf 2016 kwam er een ander onderwerp bij dat me na aan het hart staat: ziek van verlangen-zijn.

Ik worstelde al enkele jaren zelf met het thema en ontdekte in 2016 een manier om de diepere betekenis van mijn verlangen te doorzien. Godzijdank. Ik wist toen al gauw: dit ga ik niet voor mezelf houden!

Ziek van verlangen: ontdek de diepere betekenis van het verlangen naar een (on)bereikbare ander. 

Vanaf 2016 begeleid ik voornamelijk(!) vrouwen in hun zoektocht naar de diepere betekenis van hun pijnlijke verlangens.
Zodat de innerlijke rust kan wederkeren en innerlijke groei meer ondersteuning krijgt.

Door het verliezen van mijn broer in 2016, het ervaren van meerdere relatiecrisissen en het vinden van mijn weg in het dragen van mijn zware emoties, heb ik door de jaren heen mijn eigen taal en houding ontwikkeld naar hoe-om-te-gaan-met-een-crisis. 

Als alles onduidelijk is, en er in het leven één grote mist neergedaald lijkt te zijn, heb ik geleerd vertrouwen te hebben. En hoe we het best onze eerste stappen kunnen zetten om onze eigen Stem te kunnen horen die ons wil leiden. 

 

ONTWIKKELAAR VAN INZICHTMETHODES
EN SCHRIJVER VAN BOEKEN

* Ik ben de ontwikkelaar van de inzichtmethodes:
Praktiseer je eigen wijsheid spel & Ziek van verlangen.
* Het Praktiseer je eigen wijsheid spel wordt door vele professionals gebruikt ter ondersteuning in hun coachingspraktijk.

* Ik heb besloten voorlopig het alleenrecht te houden op de Ziek van verlangen methode.
* Samen met mijn moeder Kitty Vromen schreef ik het boek Zinvol rouwen.
* Momenteel werk ik aan een theoretisch en autobiografisch boek over Ziek van verlangen-zijn en begeleid ik mensen online en in mijn praktijk in Leuth (Gelderland).

SPREKER:

Online of live bied ik inspirerende lezingen en gesprekken aan over het onderwerp ziek van verlangen: de diepere betekenis van verlangen naar een ander voor op (online) festivals, bewustwordingscentra/spirituele centra, forums en congressen over bewustwording en de liefde. En uiteraard in podcasts!
Meer weten? Klik hier.

PERSOONLIJK:

Ik woon samen met mijn geliefde en onze poes, genaamd Poes in een klein dorp nabij Nijmegen: Leuth.

Mijn werk is breed, maar de fundatie is altijd hetzelfde: Hoe krijg ik contact met mijn diepere weten? En hoe leid ik een leven vanuit mijn diepere waarheid.

Er was één wijze vrouw in mijn leven die me door al het hartzeer heeft geholpen en me liet zien hoe er een weg door de pijn heen is. Ze leerde me hoe mijn verzet naar de pijn eruit zag en hoe ik me écht kon overgeven aan de stroom van het leven. Depressie, liefdesverdriet, rouw, niet weten wat mijn plek is in dit leven en wat ik hier op aarde mag doen.., het was mijn moeder die me leerde hoe de grote wijze bron in en om ons heen eruit ziet. En hoe we deze bron mogen volgen. Mijn moeder was er voor mij op de moeilijkste dagen in mijn leven. En dat heeft mij doen besluiten dat ik er ook voor anderen wil zijn op hun moeilijkste dagen.

Wanneer je echt niet meer weet wie je bent of waar je naar toe moet, wil ik je laten zien op welke stem in jezelf je mag vertrouwen. Ik wil je laten zien wanneer je in het diepe mag springen of wanneer je nog even vast mag houden, omdat het echt niet anders gaat.

Sommigen zeggen dat ik werk met taboe-onderwerpen omdat ik ruimte maak voor alles wat we spannend vinden om te benoemen, maar ik voel dat het daar niet om gaat. Het gaat om mens-zijn en daarin hoort een heel spectrum van (verboden)verlangens en gedachten. Geen pijn of verlangen is mij vreemd. In hetgeen waar we ons het meest voor schamen, is een worsteling te ontdekken in een zoektocht naar liefde. I’m not here to judge anyone, I’m here to love.

Pas als we alles durven te benoemen, zijn we vrij. 

Ik geloof sterk in het idee dat als we ons hele mens-zijn met compassie tegemoet treden, we onze goddelijkheid ontdekken. 

 

 

Ontdek meer van mij

Begeleiding

 

 

 

Leren

 

 

 

Zelfstandig

 

 

 

Spreker

 

 

 

Boek Zinvol rouwen

“Op hetzelfde moment dat ik een zin lees, schieten er beelden van mijn eigen leven door me heen. Beelden die raken aan gemis, pijn, spijt, zelfafwijzing, niet begrepen zijn, wensen, dromen en nog veel meer. Dit is een boek dat ik bestudeer. Ervaar. Ik maak aantekeningen. Ik neem pauze. Ik kom op adem. En ik voel weer door. Jullie boek is mijn steun om mijn eigen verhaal te vormen en boven water te krijgen. Man o man, wat zit er veel in mij wat me moe, besluiteloos en onzeker maakt. Wat zit er veel in mij wat mijn kracht bedekt.” Loes, 30-39 jaar

In 2016 overleed mijn broer Robin aan de gevolgen van een hersentumor. Vanaf het moment dat hij ziek werd en na zijn overlijden, doorliepen mijn moeder en ik een crisis in rouw. Het oude was niet meer en het nieuwe had zich nog niet aangekondigd. In dit boek lees je door de ogen van mijn moeder hoe zij het ervoer om haar zoon te verliezen. Hoe leef je op een bewuste wijze verder nadat je hart gebroken is? Dit boek is voor iedereen die op met open ogen naar zichzelf en anderen wil kijken. Een belofte dat we alles aan kunnen in het leven, met behulp van onze diepere wijsheid. Meer weten?

Beschikbaar als paperback op bol.com en ebook op deze website in de shop

 

Methode: Praktiseer je eigen wijsheid

“Anne, het is bizar, het is een lange tijd geleden dat ik me zo dichtbij mezelf voelde. En dat ik zo sterk ervoer wat IK belangrijk vind.” Marit

Vlak na mijn afstuderen en het maken van een prachtige reis (de camino frances) was ik volledig de weg kwijt. Ik had geen symptomen meer van een burn-out en had nieuwe energie, maar ik wist niet wat ik ermee moest. Bekende gevoelens van depressie spookten weer dag en nacht bij me, tot ik op een nacht droomde over de praktiseer je eigen wijsheid methode. In een droom werd aan me uitgelegd hoe ik mezelf weer uit de put kon halen. De ochtend daarop, voerde ik uit wat ik had gedroomd en kwam in een kleine 60 minuten weer bij mijn eigen waarheid terecht. Jarenlang heb ik deze methode gespeeld als ik de weg kwijt was. Alleen, met anderen, en steeds weer hoor ik hetzelfde: “wow, ik weet weer wie ik ben en wat ik wil…”
Onze eigen wijsheid is met de juiste vragen naar boven te halen, in dit spel ervaar je hoe.
Meer weten?

Te bestellen in de shop

 

Blogs

Verliefd op een collega

Verliefd op een collega

Van alle mensen die vanaf 2016 in mijn praktijk komen, komt ongeveer 60% met een belangrijke vraag over het verlangen naar een dierbare collega. In mijn nieuwste podcastaflevering vertel ik over wat ik leerde over het diepere verhaal achter het verlangen naar iemand...

Omgaan met paniek

Omgaan met paniek

Ze praat snel. Ik hoor de paniek in haar stem via de speaker van mijn telefoon die op luidspreker staat. Met mijn ogen gesloten leun ik achterover in mijn stoel terwijl ik naar haar spraakwaterval luister. Ik ben opgehouden dingen te noteren in mijn notitieboekje....

De grootsheid in jou

De grootsheid in jou

Hoezeer we ook met onszelf in de knoop kunnen zitten Hoe lelijk we naar onszelf kunnen praten  Hoezeer we de hoop op een goede toekomst ook opgegeven kunnen hebben en totaal geen perspectief meer zien Hoe donker het innerlijk nu kan zijn op momenten Hoe fel het...

Eenzaamheid vermomt zich in vele jasjes

Eenzaamheid vermomt zich in vele jasjes

artwork van Brian Kershisnik Met hangende schouders staar ik naar het door mij eerder volgekladde papiertje met alle dingen die ik van mezelf nog moet doen. Ik heb nog twee weken, denk ik bij mezelf, voordat de coachingspraktijk weer opengaat. Voor die tijd moet het...

Als mensen niet doen wat je wilt dat ze doen

Als mensen niet doen wat je wilt dat ze doen

Met een zwaar gemoed slenter ik door de stad. Ik had het voornemen om in de bibliotheek door tijdschriften te bladeren waarin ik zou kunnen staan met het werk dat ik doe. Ik weet niet of je ooit die advertentie gezien hebt voor de cursus: ‘How to be a magazine...