Anne van der Sligte (1990)


Eens per jaar is het raak
Ik heb een vaste relatie van 9 jaar en we wonen gelukkig samen in een klein huisje in Leuth met een ruime praktijkruimte en veel natuur en stilte om ons heen. Mijn vriend is een schat van een man waarmee ik vele interesses deel en van wie ik zielsveel hou, maar toch word ik gemiddeld eens per jaar verliefd op een andere man. Mijn verliefdheden zijn niet altijd intens aanwezig, maar sommige verlangens blijven hangen/knagen.

Dat is niet alleen voor hem moeilijk, maar ook voor mij. 

De chaotische gedachten, de heftige gevoelens, het bezeten alleen-maar-kunnen-denken-aan, het schuldgevoel, het hart dat dan op slot gaat naar mijn lief. Het is shit. Super shit.

En toch. Verliefd worden op een ander is een zegen
Het lijkt wel alsof er een vloek op me rust, denk ik soms, maar inmiddels heb ik er al zoveel van geleerd dat ik het niet meer als een vloek zie,
maar als een zegen. Verlangen naar anderen is een moment waarop Het Leven en de ziel direct tot mij spreekt, in de vorm van een andere man, en ik uitgedaagd word om een nog intiemer contact te maken met wie ik wezenlijk ben. En ik bewust mag werken aan hoé ik mijn leven vorm wil geven.


 

Vaak hebben de verliefdheden niets te maken
met de relatie tot mijn vriend,
maar wil het verlangen mij iets anders vertellen.
Over mij. Over mijn eigen leven.
Over mijn wensen, mijn dromen,
mijn wonden die geheeld willen worden.

Als je met mij jouw Grote Onderzoek wilt starten naar de diepere betekenis van joúw verlangen,
kom je erachter welke boodschap er op jou aan het wachten is. 

De diepere boodschap
Deze boodschap is nooit eng of alles vernietigend. De boodschap van het hart is nooit radicaal of extreem, het lucht op, het bevrijdt je, het is de best mogelijke oplossing voor deze situatie die je nu niet eens kúnt bedenken. Want een boodschap van het hart bedenk je niet, die komt tot jou. In een dag samen met mij zorgen we ervoor dat deze boodschap tot jou kan komen.

Vanaf heden
Na ruim vijf jaar af en toe individueel gewerkt te hebben met cliënten die óók verlangen naar een ander en hen heb geholpen weer rust in hun hoofd en hart te krijgen, heb ik besloten om vanaf heden mijn praktijk alleen te wijden aan dit heilige onderwerp. ‘Ziek van verlangen’, noem ik het. Jarenlang heb ik mij gericht op het vrijmaken van de stem van het hart in de algemene zin, ook in het creatieve werkgebied. 

Ziek van Verlangen in onze familielijn
In onze familie leeft het thema ziek van verlangen zijn. Het werd door vele generaties voor mij doorgegeven. Iedere generatie probeerde er op zijn of haar manier mee om te gaan, maar vlak mijn broers dood (die hier ook veel mee te maken had) heb ik de ziek van verlangen methode op een middag, geheel onverwachts, ontvangen. Ineens zag ik helder in hoe je tot de diepere boodschap kunt komen van je verlangen. Sindsdien is deze methode mijn steun en toeverlaat geworden en die van mijn cliënten. (Je krijgt een eigen exemplaar als je bij mij komt.) Ik zie dus dat, na het vele werk dat mijn moeder al verricht heeft, ik op mijn manier aan deze boodschap in de wereld én onze familielijn mag werken. Het voelt spannend, maar ongelooflijk WAAR. 

Mijn werkwijze
Ik werk op een persoonlijke wijze: ik laat het achterste van mijn tong zien, waarbij ik ook gebruik maak van mijn sterke gevoeligheid. In de spiritualiteit noemen ze het channeling, maar ik twijfel over dit begrip. Weet ik veel wat channeling is. Ik weet alleen dat ik de vinger op de zere én mooie plek weet te leggen waardoor je bevrijd wordt van de pijn die in je zit.

Ik geef informatie door die nu belangrijk is om te horen zodat je naar de volgende stap in je leven kunt gaan. En waarmee in je contact komt met Jouw Waarheid. Dat is voor mij belangrijk. Jij bent voor mij belangrijk.

Dit doe ik tijdens een persoonlijke dag, speciaal voor jou, om jou écht verder te helpen en dit doe ik op andere manieren: in blogs, vlogs, in boeken en inzichtmethodes.

Steeds weer stem ik mij af op de belangrijkste boodschap van dit moment op een menselijke wijze én met humor. 

Mijn achtergrond is het systemisch werk (familieopstellingen) en het eigen maken van vele zelfontwikkelingsmethodes zoals brandon bays, byron katie, circling. 
En haal ik veel inspiratie uit de vrouwenbijbel: de ontembare vrouw van Clarissa Pinkola Estes. Ik heb de gave om de essentie van vele zelfontwikkelingsmethodes te kunnen vangen en om te zetten in nieuwe, duidelijke methodes om tot je eigen kern en wijsheid te komen. Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie in Breda in 2013, afdeling beeldende kunst. 

Mijn inzichtmethodes zijn praktische zelfhulpmiddelen waarbij je zelf aan de slag kunt gaan om je leven zinvoller en leuker te maken. Het Praktiseer je eigen wijsheid spel is een erg handzaam en populaire inzichtmethode waarmee je binnen een uur, zelfstandig tot een waarheid van je hart komt. Je kunt het spel met ieder probleem dat je hebt spelen, echter raad ik je wel van harte de ziek van verlangen vip-dag aan om het hoogste resultaat te behalen als je verlangt naar een ander. Ziek van verlangen inzichtspel is alleen verkrijgbaar tijdens een vip-dag.

Naast mijn coachingspraktijk is inmiddels het boek ‘Zinvol Rouwen’ (samen met mijn moeder Kitty Vromen) over het verliezen van haar zoon landelijk uitgekomen. 
Ik schrijf zelf nog aan een boek over het verliezen van mijn broer. Deze hoop ik ook in 2019 af te schrijven. 
En ben ik bezig met een boek over verlangen naar een ander. 

Ik ben een mailtje van je verwijderd