Hieronder staat een persoonlijke vlog over de rouw om mijn broer Robin die op 31-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hersentumor en hoe deze rouw de afgelopen jaren vrijwel heeft stilgestaan.

Ik vertel over mijn schrijfproces aan mijn boek ‘dood, poop, boob’ waarin ik vertel hoe het was als zusje om mijn broer te zien sterven in een hospice. En hoe de stagnatie in mijn bewustwordingsproces ervoor zorgt dat mijn boek pas af zal zijn als ik een persoonlijke verandering laat ontstaan.
(Writers block? Nee, daar geloof ik niet in. Eerder een blinde vlek in het bewustzijn!)

Het gaat over hard zijn versus zacht zijn, gospelmuziek en… God. 

Ga achteruit zitten met een kop thee en kijk en luister mee!

Aan het eind van de video vertel ik over het Praktiseer je eigen wijsheid spel en de pre-sale die nu plaatsvindt. Het is een inzichtspel waarmee je gemakkelijk tot je eigen wijsheid komt (want die heeft iedereen!) en ieder probleem dat je nu tegenkomt weet op te lossen. Over God gesproken: het is een waar godsgeschenk! Bestel het nu en je ontvangt het nog voor de Kerst in huis. Op dit moment ligt het spel nog bij de drukker om één dezer dagen in een nieuw jasje op de mat te verschijnen. 

Rellen en onze schaduw

Rellen en onze schaduw

(artwork Matt Mahurin) De rellen die in de afgelopen dagen plaatsvinden, alsmede op andere plaatsen over de wereld, maken veel los. Graag bied ik een psychotherapeutisch perspectief op wat er gaande is, dat ons mogelijk naar andere Antwoorden zal leiden. Ik deel een...

Spreken vanuit je hart

Spreken vanuit je hart

Najaar 2015 We zijn thuis bij onze ouders en we hebben net gegeten. Mijn broer Frank en ik ruimen de tafel af. Mijn broer Robin blijft zitten. Ik erger me aan hem. Hij zat vrij monter aan tafel, dus naar mijn idee kan hij prima meehelpen met de tafel af te ruimen....

Wat is de dood?

Wat is de dood?

Het is in de namiddag en ik loop langs de sloot in de boerenvelden waar maar weinig mensen komen. Dit is mijn kerk. Hier hoef ik even helemaal niet met andere mensen bezig te zijn, hier hoef ik zelfs niet met mezelf bezig te zijn. Hier Luister ik naar wat allemaal om...