In deze aflevering vertel ik mijn persoonlijke verhaal over het innerlijk bevriezen: een, ietwat akelig, mechanisme waarbij het lichaam het overneemt zodra we geraakt worden. Het overkomt ons allemaal wel eens, en daarom is het tijd om er wat meer woorden aan te geven. Zeker omdat ik hetzelfde mechanisme zie terugkomen in de huidige pandemie. Wat is het doel van het innerlijk bevriezen? Hoe ziet het eruit? Je hoort het in deze aflevering.

Ik ben benieuwd wat jou mag raken in dit verhaal! Leuk dat je luistert!

 

Interesse in de (gechannelde) audio opname die ik noem?
Kijk hier

Interesse in een mini-retraite?
Mail naar [email protected]

Bij mijn podcasts horen ook digitale, geïllustreerde liefdesbrieven. Abonneer je hier gratis op deze wekelijkse cadeautjes in je inbox:
Klik hier om je aan te melden

Alle liefs,
Anne

Spreken vanuit je hart (video)

Spreken vanuit je hart (video)

Spreken vanuit je hart, hoe doe je dat? In deze korte video vertel ik er meer over. Is het iets magisch, iets ongrijpbaars of... valt het door iedereen te leren?En wat is het verschil tussen spreken vanuit het hart en spreken vanuit de mind? Ten slotte neem ik je mee...

Zwijgen: niet kunnen spreken

Zwijgen: niet kunnen spreken

Een oudere vrouw stapt voor mij de bus in. Haar mondkapje zit onder haar neus en de buschauffeur wijst haar erop deze over haar neus te trekken, met een enigszins strenge toon in zijn stem. Ze opent haar tas om haar ov-chipkaart eruit te halen en haar mondkapje...

Schaamte

Schaamte

Deze persoonlijke, openhartige blog gaat over schaamte en het over het gevoel dat je 'stilstaat' in je leven.  Ik wil graag mijn hoed als mystica afzetten en gewoon Anne zijn. De Anne die in het zuiden van Limburg is opgegroeid tussen drie lieve oudere broers en twee...

Troost

Troost

Een dierbare vriendin van mij heeft me veel geleerd over de werking van ons zenuwstelsel. Ze leerde me onder andere dat veel in het leven draait om de zoektocht naar veiligheid. Iedere dag weer, vraagt het lichaam zich af: ben ik veilig? Ben ik veilig in deze ruimte?...

Geheimen

Geheimen

Geen idee waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik eerlijk naar mijn vriend durfde te zijn. Het gebeurde in 2014, dus... ruim 6 jaar lang rolde iedere keer als hij ernaar vroeg een schoongepoetste leugen over mijn lippen. In plaats van de pijnlijke waarheid. Ik...

Spreken vanuit je hart

Spreken vanuit je hart

Najaar 2015 We zijn thuis bij onze ouders en we hebben net gegeten. Mijn broer Frank en ik ruimen de tafel af. Mijn broer Robin blijft zitten. Ik erger me aan hem. Hij zat vrij monter aan tafel, dus naar mijn idee kan hij prima meehelpen met de tafel af te ruimen....