Spreken vanuit je hart, hoe doe je dat? In deze korte video vertel ik er meer over. Is het iets magisch, iets ongrijpbaars of… valt het door iedereen te leren?
En wat is het verschil tussen spreken vanuit het hart en spreken vanuit de mind?

Ten slotte neem ik je mee met een kleine oefening om het contact met je hart te oefenen. Over ‘het temmen van ‘de innerlijke druk’… Wat ik daarmee bedoel, hoor je in deze video.

OEFENING:
Het temmen van de druk in jezelf

 

Wil je meer van dit en dieper in dit onderwerp duiken? Ik maakte er afgelopen jaar een online cursus over. Klik hier als je hier een JA!!!! bij voelt. Ik anders wel. Steeds weer. Again and again and again… Ik HOU ervan om jou hier van alles over te leren en het zelf te laten ervaren. Weten hoe je het contact met je hart maakt in het spreken, ipv met de Mind, maakt een wereld van verschil. Zowel in je praktijk als coach als voor in je privé leven. En eh… zoals altijd geldt: denk maar niet dat ik dit perfect doe in mijn leven. Gisteravond nog had ik een fittie met mijn geliefde en ik kon mijn ‘innerlijke druk’ even niet gewoon waarnemen en laten gaan… 😉 Maar andere keren lukt het weer wel. Het bewustzijn is de eerste en de altijd terugkerende stap naar vooruitgang.

Verliefd op een collega

Verliefd op een collega

Van alle mensen die vanaf 2016 in mijn praktijk komen, komt ongeveer 60% met een belangrijke vraag over het verlangen naar een dierbare collega. In mijn nieuwste podcastaflevering vertel ik over wat ik leerde over het diepere verhaal achter het verlangen naar iemand...

Omgaan met paniek

Omgaan met paniek

Ze praat snel. Ik hoor de paniek in haar stem via de speaker van mijn telefoon die op luidspreker staat. Met mijn ogen gesloten leun ik achterover in mijn stoel terwijl ik naar haar spraakwaterval luister. Ik ben opgehouden dingen te noteren in mijn notitieboekje....

De grootsheid in jou

De grootsheid in jou

Hoezeer we ook met onszelf in de knoop kunnen zitten Hoe lelijk we naar onszelf kunnen praten  Hoezeer we de hoop op een goede toekomst ook opgegeven kunnen hebben en totaal geen perspectief meer zien Hoe donker het innerlijk nu kan zijn op momenten Hoe fel het...

Eenzaamheid vermomt zich in vele jasjes

Eenzaamheid vermomt zich in vele jasjes

artwork van Brian Kershisnik Met hangende schouders staar ik naar het door mij eerder volgekladde papiertje met alle dingen die ik van mezelf nog moet doen. Ik heb nog twee weken, denk ik bij mezelf, voordat de coachingspraktijk weer opengaat. Voor die tijd moet het...

Als mensen niet doen wat je wilt dat ze doen

Als mensen niet doen wat je wilt dat ze doen

Met een zwaar gemoed slenter ik door de stad. Ik had het voornemen om in de bibliotheek door tijdschriften te bladeren waarin ik zou kunnen staan met het werk dat ik doe. Ik weet niet of je ooit die advertentie gezien hebt voor de cursus: ‘How to be a magazine...

Gaan voor wat ik wil

Gaan voor wat ik wil

Iedere dag kijk ik ongeduldig uit mijn raam of mijn tulpen al groeien. En nee, dat is geen codetaal voor iets schunnigs. Ik plantte daadwerkelijk een paar bollen vorige herfst, langs het pad waar mijn coachees naar de voordeur wandelen. Ik stelde een koninklijk entree...