Geen idee waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik eerlijk naar mijn vriend durfde te zijn.

Het gebeurde in 2014, dus… ruim 6 jaar lang rolde iedere keer als hij ernaar vroeg een schoongepoetste leugen over mijn lippen. In plaats van de pijnlijke waarheid.

Ik wilde niet liegen, maar ik kon niet anders.

Afgelopen september veranderde iets. Ineens zei ik het. Ineens biechtte ik mijn geheim op.

En ineens liep ik het risico om alles te verliezen wat me lief was. Mijn geliefde, ons huis, mijn praktijk die ik hier heb.

Eerlijk zijn is niet iets wat je zo maar doet, kwam ik achter.

De waarheid durft alleen te staan. Ze is dapper genoeg om zonder toekomst te zijn. 

En tja, een beetje normaal mens vind zoiets doodeng, toch?!

Ik ben niet de enige die jarenlang een pijnlijk geheim met zich meedraagt.

In de vele intieme gesprekken die ik voer met mensen in mijn praktijk, zie ik dat geheimen in allerlei vormen en maten komen.

In de eerste plaats natuurlijk (als ziek van verlangen coach) de geheime geliefdes: hartstochtelijke affaires, een kortstondige, eenmalige zoenpartij in het midden van de nacht met een bijna vreemde, het heimelijk verlangen naar een ander… O, het geheime, hunkerende hart… 🙂 <3

Op de tweede plaats geheimen over het innerlijk leven en wat iemand écht voelt en écht denkt. Jarenlang is iemand gespleten in twee mensen: de persoon voor de buitenwereld en de persoon wie hij of zij echt is.

Op de derde plaats zijn er geheimen over het lichaam, over ziekten, over dat ‘het lichaam of het brein gewoon anders werkt’. Iets wat ‘anderen toch niet zullen begrijpen.’ Over een verslaving waarmee geworsteld wordt, opzoek naar heling. 

Op de vierde plaats zijn er geheimen die nog niet verteld kunnen worden. Zoals een scheiding die eraan zit te komen en de kinderen mogen het nog niet weten. Tijdens iedere feestdag branden de tranen van het geheim achter het hart.

En nog wel meer.

Zo kan soms iets kleins heel groot aanvoelen: 

Ik heb me er jarenlang diep voor geschaamd dat ik vroeger geld uit de spaarpot van één van mijn broers gestolen heb. (Ik kocht een single van Mariah Carey en een album van TLC.)

Ik vond mezelf in en in slecht dat ik dat vroeger gedaan had.

Ik wist dat ik het ooit moest opbiechten om een gezondere relatie met geld te ontwikkelen. Dus dat deed ik. Zijn reactie? Mijn broer haalde zijn schouders op. Hij gaf er niets om. :-/

Later bleek dat bijna het hele gezin zijn zuurgespaarde centen af en toe eruit haalde… (Een andere broer kocht er kerstcadeautjes voor het hele gezin van. En geld werd stiekem geleend en weer teruggelegd. Van je familie moet je het hebben…)

We hebben allemaal geheimen.

En allemaal worden die geheimen goed bewaakt en vastgeketend in onze innerlijke kerkers, omdat we zo bang kunnen zijn dat iemand er ooit achter komt… We zijn allemaal bang voor het moment van de waarheid.

Ik haatte het als iemand in een film zei: “De waarheid komt altijd uit.”
Gadverdamme, ik werd er misselijk van. Ik moest er niet aan denken!

We hebben vaak ook hele goede redenen om een geheim te houden.

Mijn vriend heeft jarenlang gezegd dat hij de relatie zou verbreken als zou blijken dat ik gelogen zou hebben.

Maar deze heb ik ook gehoord:

– “Als ik het vertel, doe ik hem ongelooflijk veel pijn. Waarom zou ik dat doen? Het is iets van mij.
– “Mijn vriendin heeft er al eens grapjes over gemaakt. Dus als blijkt dat ik dit ben, verlies ik haar misschien…”

Het is pijnlijk, lieve jij… En doodeng…

Tijdens het verzwijgen van mijn eigen geheim en in het luisteren naar de geheimen van anderen heb ik veel geleerd.

Ik heb vooral veel mededogen en compassie naar onze grote, grote menselijkheid mogen ontvangen. Niemand, echt niemand, houdt een geheim voor z’n lol. (Behalve als je suprise party’s leuk vindt. Nou ik haat het zelfs om dat geheim te houden.)

De lessen die ik opdeed wil ik heel graag met je delen. 

In het ziek van verlangenpakket, hét pakket om jezelf te helpen bij ziek van verlangen-zijn, heb ik een lezing opgenomen over geheimen.  

Hierin vertel ik wat ik 6 jaar achter heb gehouden voor mijn vriend en wat mijn relatie op het spel zette. 

En deel ik 13 liefdevolle lessen die vanuit een grotere wijsheid naar het fenomeen geheimen kijken.

Het zijn lessen die niet verwijtend, dwingend of oordelend zijn. Maar juist vol begrip.

Ik wil laten zien dat er niets menselijker is dan het hebben van een geheim.

Er zijn verschillende externe factoren die je monddood kunnen maken of juist je het vermogen geven om wel de waarheid te spreken. Een geheim opbiechten is niet iets wat je zomaar doet, het mag de juiste tijd zijn. Geheimen zijn mystieke, grootse verschijnselen in het leven. Ik wil je laten zien waarom, zodat jij meer rust gaat ervaren in jouw geheim. En zodat je helemaal gaat voelen dat je geen slecht mens bent.
Er speelt zoveel meer mee dan wat je je nu kunt voorstellen. 

Mijn doel is dat je minder afgunst en minder (zelf)verwijt gaat ervaren naar je eigen handelen (of die van een ander) als je dit onderdeel van het pakket bekijkt. 

Klinkt dit als iets wat jij interessant vindt?

Belangrijk om te weten over de lezing:

  • 3 jaar geleden zou ik bang geworden zijn van deze blog en deze lezing, maar wel mee willen doen. Ik zou dan het volgende zeker willen weten: Ik ga geen dingen zeggen waardoor je je geheim ineens wél wilt delen.
    Jouw geheim blijft jouw geheim. 

     

    Deze opname is voor mensen die hardheid voelen rondom het geheim en naar verzachting zoeken. Meer niet. Na de les ga je meer liefde voelen naar jezelf en het geheim.

    Deze lezing is een cadeautje voor een verborgen, innerlijk lijden.

Uitverkocht

Over het Ziek van verlangen pakket

Dit is hét basispakket om jouw verlangen naar een ander te begrijpen. Word wijs in je verlangen. Je zal je innerlijk rustiger voelen, beter weten wat jouw volgende stappen mogen zijn en openstaan voor het ontvangen van nieuwe informatie om uiteindelijk jouw grote vragen te beantwoorden.

Kijk door de lens van de mystiek naar jouw aantrekkingskracht en pijnlijke verlangens en wat deze drijven. Na het bekijken van deze online classes en het beantwoorden van de inzichtvragen tijdens de lezingen en de online cursus, begrijp je beter waarom dit jou overkomt.

In dit pakket vind je naast de belangrijke theorie ook dé ziek van verlangen methode. De methode die ik toepas in een Wijs in verlangen intensive om het verhaal van jouw aantrekkingskracht in kaart te brengen. 

Zonder de informatie en vragen in dit pakket was ik in mijn leven niet gekomen waar ik nu ben. Ik moét weten hoe de vork in de steel zit, wil ik een richting kunnen bepalen en mijn stappen kunnen zetten. Als je nu worstelt met ziek van verlangen-zijn, is dit pakket zo fijn om jezelf te begrijpen en om bewuster te worden van waar je nu in je leven staat. Word wijs in je verlangen.

Naast de lezingen, vind je ook álle inzichtvragen die je nodig hebt om jouw grote aantrekkingskracht tot de ander te begrijpen. Je ervaart meer helderheid, minder zelfafwijzing, meer zelfcompassie en kunt meer ontspannen in deze spannende tijd.

Belangrijk: bij het aanschaffen van dit product ontvang je in de mail een pdf-bestand. Hierin staan álle inlogcodes om toegang te krijgen tot de lezingen en de online cursus.

Over de online lezingen:

1. De diepere betekenis van jouw verlangen: In deze uitgebreide online class deel ik de belangrijkste kennis van het ziek van verlangen-proces. Wat betekent het voor de wereld van de ziel om pijnlijk te verlangen naar een (onbereikbare) ander? Wat kunnen we ervan leren? En wat doe je eraan? Hoe zorg je ervoor dat je op het juiste pad terecht komt om tot antwoorden te komen op de moeilijke levensvragen die je je misschien nu stelt? Met het fundament dat je ontvangt in deze lezing, breng je langzaam jouw persoonlijke transformatie tot gang. Ik zal een aantal handige inzichtvragen stellen. Duur: 2 uur en 30 minuten.

2. De wond achter het ziek van verlangen-zijn: Na de inleiding over ziek van verlangen-zijn, gaan we in deze class een trede dieper. We maken kennis met de andere kant van de medaille van de liefde. Want, waar het verlangen zo groot is dat het zeer doet, kunnen we er vanuit gaan dat deze gevoed wordt door ‘de wond’.  Bewustzijn over dit onderwerp is belangrijk. Het helpt om bewuste, geaarde keuzes te kunnen maken in je leven en je niet te laten leiden door alles wat onbewust in jezelf speelt. Duur: 2 uur en 8 minuten 

3. Geheimen: In de afgelopen jaren ontdekte ik in mijn persoonlijke leven en in mijn coaching met anderen waarom het zo moeilijk is om voor een geheim uit te komen. Dit is niet iets wat je zomaar even doet, het mag de juiste tijd zijn om het te doen. Maar hoe weet je wanneer het de juiste tijd is? En wat nu als je gewoonweg niets kúnt zeggen? Al zou je het willen? In deze uitgebreide online class deel ik 13 lessen in wijsheid over de diepere betekenis van het hebben van een geheim. Zodat de zelfveroordeling kleiner wordt, je je minder schuldig zal voelen en diep gaat realiseren waarom jou dit overkomt. Er is niets menselijker dan het hebben van een geheim. In mijn persoonlijke verhaal, vermengd met systemische theorie, leg ik uit waarom. Een verhaal vol mededogen en compassie naar onze grote, grote menselijkheid.  Duur: 2 uur en 10 minuten 

4. Opnieuw van je partner leren houden of vriendelijk uit elkaar gaan:
Als je weer ontspannen in de armen van je geliefde wil liggen, zonder dat nare gevoel in je buik of keel te voelen. Als je er zó naar verlangt weer een ‘samen’ te ervaren, met leuke plannen in het vooruitzicht, dan mag je gaan onderzoeken wat jouw rol is in de relatie. Waar houd jij de liefde tegen? En hoe kan je innerlijk jouw sluizen openzetten om de stroming van liefde binnen te laten? Ontdek wat je nog kunt doen om de liefde opnieuw te ervaren. Of ontdek wat je kunt doen om op een vriendschappelijke wijze uit elkaar te gaan. 

Over de online cursussen:

1. Online cursus De diepere betekenis van je verlangen:
Dit is een unieke online cursus: ontdek de diepere boodschap van jouw (ongewenste) verlangen. Ik leid je stap voor stap door de methode Ziek van verlangen heen. Vergroot je bewustzijn, vergroot je innerlijke rust, zonder extreme keuzes te moeten maken. 17 video’s en uitgebreide uitleg. Inclusief audio opnames om ontspanning te vinden wanneer de huidige situatie je bang maakt.

2. Online cursus: De Diepere Waarheid:
Hoe kom je bij een helder denken? Hoe weet je welke gedachte waar is en welke niet? In twee uitgebreide lezingen laat ik zien hoe je de waarheid van jouw gedachten kunt lezen. Ook ga ik dieper in op het sterke denkmechanisme ‘twijfelen’ en laat ik je zien hoe je hier van af komt.

3. Online cursus: Voorbij de twijfel, weten wat je wilt:
Als je niet meer zeker bent van welke kant je op moet, je het idee hebt dat de twijfel je lamlegt en er zó naar verlangt weer te weten wat je écht wilt en hier met zelfvertrouwen voor durft te gaan, dan heb je een sterker zicht op wat twijfelen werkelijk is nodig. Met de juiste kennis over dit intense (!) denkmechanisme ben jij jouw twijfel de baas.

Meer weten over dit pakket? Klik hier. 

Uitverkocht

Verliefd op een collega

Verliefd op een collega

Van alle mensen die vanaf 2016 in mijn praktijk komen, komt ongeveer 60% met een belangrijke vraag over het verlangen naar een dierbare collega. In mijn nieuwste podcastaflevering vertel ik over wat ik leerde over het diepere verhaal achter het verlangen naar iemand...

Omgaan met paniek

Omgaan met paniek

Ze praat snel. Ik hoor de paniek in haar stem via de speaker van mijn telefoon die op luidspreker staat. Met mijn ogen gesloten leun ik achterover in mijn stoel terwijl ik naar haar spraakwaterval luister. Ik ben opgehouden dingen te noteren in mijn notitieboekje....

De grootsheid in jou

De grootsheid in jou

Hoezeer we ook met onszelf in de knoop kunnen zitten Hoe lelijk we naar onszelf kunnen praten  Hoezeer we de hoop op een goede toekomst ook opgegeven kunnen hebben en totaal geen perspectief meer zien Hoe donker het innerlijk nu kan zijn op momenten Hoe fel het...

Eenzaamheid vermomt zich in vele jasjes

Eenzaamheid vermomt zich in vele jasjes

artwork van Brian Kershisnik Met hangende schouders staar ik naar het door mij eerder volgekladde papiertje met alle dingen die ik van mezelf nog moet doen. Ik heb nog twee weken, denk ik bij mezelf, voordat de coachingspraktijk weer opengaat. Voor die tijd moet het...

Als mensen niet doen wat je wilt dat ze doen

Als mensen niet doen wat je wilt dat ze doen

Met een zwaar gemoed slenter ik door de stad. Ik had het voornemen om in de bibliotheek door tijdschriften te bladeren waarin ik zou kunnen staan met het werk dat ik doe. Ik weet niet of je ooit die advertentie gezien hebt voor de cursus: ‘How to be a magazine...

Gaan voor wat ik wil

Gaan voor wat ik wil

Iedere dag kijk ik ongeduldig uit mijn raam of mijn tulpen al groeien. En nee, dat is geen codetaal voor iets schunnigs. Ik plantte daadwerkelijk een paar bollen vorige herfst, langs het pad waar mijn coachees naar de voordeur wandelen. Ik stelde een koninklijk entree...