Niet alles valt te controleren. Niet alles valt te veranderen als je je wil er maar toe zet. En niet alles valt op te lossen met #manifest / de wet van de aantrekkingskracht.

Ik geloof in hetgeen dat we niet kunnen controleren en wat ons op momenten in het leven overvalt. Ik geloof in een wilde, stromende energie die ons leidt en op het juiste moment, op de juiste plek met de juiste mensen in verbinding brengt. Een energie die leven schept en iets laat afsterven wanneer het de tijd daarvoor is.

Door een buiging te leren maken naar het Oncontroleerbare in het leven, kan ik iedere dag weer met meer ontspanning in mijn tumultueuze leven staan. Ik moest het leren. Ik moest de juiste woorden ervoor vinden en het leren zien in mijn leven en de levens van anderen (in mijn praktijk) om er meer op te kunnen vertrouwen.

Want als de oncontroleerbare energie komt, is dat niet makkelijk… En we zullen er in eerste instantie álles aan doen om het te veranderen. 

In deze video vertel ik iets meer over deze energie. Ook vertel ik over een aankomende, nieuwe cursus, genaamd The Deep Feminine waarin ik uitgebreid over deze levensenergie zal praten. Zodat jij het meer in je leven kunt herkennen en ernaar kunt handelen.  

De pre-order voor de cursus: the deep feminine zal vanaf vrijdag 29 oktober van start gaan!

Uit een eerder verzonden mail over The Deep Feminine:

“Ze laat ons spreken op momenten dat we niet durven.
Ze staat altijd in verbinding met een diepere waarheid over onszelf en het leven.
Ze ruikt bullshit op een afstand en zegt daar luidkeels Nee tegen.
Ze hoeft niet lief gevonden te worden.
Ze wil maar één ding, en dat is de waarheid.

Want, ze weet: de waarheid bevrijdt.

Ze vecht voor de liefde en voor jouw leven.

Uitgebreid zal ik in deze cursus over Haar vertellen.
Al luisterende zal je dit deel in jezelf herinneren en weer als bron in je leven kunnen gebruiken.

Deze bron hoort van nature bij ons, maar vanuit een transgenerationele overlevingsstrategie (een pijn die vele generaties terug is ontstaan en door is gegeven) zijn we het als gevaar gaan zien. En niet als kracht.

In de cursus leg ik je uit hoe dat zo gekomen is. En laat ik zien wat deze kracht is.

Maar… Ik waarschuw je alvast. Want wie eenmaal Haar herkent in zichzelf, zal niet meer terug kunnen.”

Hoe werkt de pre-order? 
Vanaf 29 oktober staat de pre-order van de cursus the Deep Feminine online. Een pre-order betekent dat jij als een van de eerste de cursus bestellen mag, met korting. Dit is een tijdelijke mogelijkheid. Zodra jij je bestelling gedaan hebt, zet ik jouw naam op een lijst. Nog voordat ik de officiële mail verstuur naar andere mensen, krijg jij van mij een persoonlijke mail met daarin de link naar de pagina waar je de cursus vindt met het geheime wachtwoord. Nog één weekje wachten, en dan zal de pre-order online staan. 

Verliefd op een collega

Verliefd op een collega

Van alle mensen die vanaf 2016 in mijn praktijk komen, komt ongeveer 60% met een belangrijke vraag over het verlangen naar een dierbare collega. In mijn nieuwste podcastaflevering vertel ik over wat ik leerde over het diepere verhaal achter het verlangen naar iemand...

Omgaan met paniek

Omgaan met paniek

Ze praat snel. Ik hoor de paniek in haar stem via de speaker van mijn telefoon die op luidspreker staat. Met mijn ogen gesloten leun ik achterover in mijn stoel terwijl ik naar haar spraakwaterval luister. Ik ben opgehouden dingen te noteren in mijn notitieboekje....

De grootsheid in jou

De grootsheid in jou

Hoezeer we ook met onszelf in de knoop kunnen zitten Hoe lelijk we naar onszelf kunnen praten  Hoezeer we de hoop op een goede toekomst ook opgegeven kunnen hebben en totaal geen perspectief meer zien Hoe donker het innerlijk nu kan zijn op momenten Hoe fel het...

Eenzaamheid vermomt zich in vele jasjes

Eenzaamheid vermomt zich in vele jasjes

artwork van Brian Kershisnik Met hangende schouders staar ik naar het door mij eerder volgekladde papiertje met alle dingen die ik van mezelf nog moet doen. Ik heb nog twee weken, denk ik bij mezelf, voordat de coachingspraktijk weer opengaat. Voor die tijd moet het...

Als mensen niet doen wat je wilt dat ze doen

Als mensen niet doen wat je wilt dat ze doen

Met een zwaar gemoed slenter ik door de stad. Ik had het voornemen om in de bibliotheek door tijdschriften te bladeren waarin ik zou kunnen staan met het werk dat ik doe. Ik weet niet of je ooit die advertentie gezien hebt voor de cursus: ‘How to be a magazine...

Gaan voor wat ik wil

Gaan voor wat ik wil

Iedere dag kijk ik ongeduldig uit mijn raam of mijn tulpen al groeien. En nee, dat is geen codetaal voor iets schunnigs. Ik plantte daadwerkelijk een paar bollen vorige herfst, langs het pad waar mijn coachees naar de voordeur wandelen. Ik stelde een koninklijk entree...

Jezelf dragen

Jezelf dragen

Waarom het zo eng is weet ik niet. Maar ik doe er soms uren, en laten we eerlijk zijn: ik doe er soms dagen over voordat ik ga zitten, mijn lichtblauwe moleskine dagboek met vlekken erbij pak en ga schrijven.   Ik begin altijd hetzelfde: ik schrijf de datum op, zet...