Niet alles valt te controleren. Niet alles valt te veranderen als je je wil er maar toe zet. En niet alles valt op te lossen met #manifest / de wet van de aantrekkingskracht.

Ik geloof in hetgeen dat we niet kunnen controleren en wat ons op momenten in het leven overvalt. Ik geloof in een wilde, stromende energie die ons leidt en op het juiste moment, op de juiste plek met de juiste mensen in verbinding brengt. Een energie die leven schept en iets laat afsterven wanneer het de tijd daarvoor is.

Door een buiging te leren maken naar het Oncontroleerbare in het leven, kan ik iedere dag weer met meer ontspanning in mijn tumultueuze leven staan. Ik moest het leren. Ik moest de juiste woorden ervoor vinden en het leren zien in mijn leven en de levens van anderen (in mijn praktijk) om er meer op te kunnen vertrouwen.

Want als de oncontroleerbare energie komt, is dat niet makkelijk… En we zullen er in eerste instantie álles aan doen om het te veranderen. 

In deze video vertel ik iets meer over deze energie. Ook vertel ik over een aankomende, nieuwe cursus, genaamd The Deep Feminine waarin ik uitgebreid over deze levensenergie zal praten. Zodat jij het meer in je leven kunt herkennen en ernaar kunt handelen.  

De pre-order voor de cursus: the deep feminine zal vanaf vrijdag 29 oktober van start gaan!

Uit een eerder verzonden mail over The Deep Feminine:

“Ze laat ons spreken op momenten dat we niet durven.
Ze staat altijd in verbinding met een diepere waarheid over onszelf en het leven.
Ze ruikt bullshit op een afstand en zegt daar luidkeels Nee tegen.
Ze hoeft niet lief gevonden te worden.
Ze wil maar één ding, en dat is de waarheid.

Want, ze weet: de waarheid bevrijdt.

Ze vecht voor de liefde en voor jouw leven.

Uitgebreid zal ik in deze cursus over Haar vertellen.
Al luisterende zal je dit deel in jezelf herinneren en weer als bron in je leven kunnen gebruiken.

Deze bron hoort van nature bij ons, maar vanuit een transgenerationele overlevingsstrategie (een pijn die vele generaties terug is ontstaan en door is gegeven) zijn we het als gevaar gaan zien. En niet als kracht.

In de cursus leg ik je uit hoe dat zo gekomen is. En laat ik zien wat deze kracht is.

Maar… Ik waarschuw je alvast. Want wie eenmaal Haar herkent in zichzelf, zal niet meer terug kunnen.”

Hoe werkt de pre-order? 
Vanaf 29 oktober staat de pre-order van de cursus the Deep Feminine online. Een pre-order betekent dat jij als een van de eerste de cursus bestellen mag, met korting. Dit is een tijdelijke mogelijkheid. Zodra jij je bestelling gedaan hebt, zet ik jouw naam op een lijst. Nog voordat ik de officiële mail verstuur naar andere mensen, krijg jij van mij een persoonlijke mail met daarin de link naar de pagina waar je de cursus vindt met het geheime wachtwoord. Nog één weekje wachten, en dan zal de pre-order online staan. 

Eenzaamheid

Eenzaamheid

Met mijn wandelschoenen loop ik over het modderige paadje langs de sloot in de schemeravond. Snel zal het helemaal donker zijn, en zal ik als ik iets wegglijd met mijn voet twijfelen of het gewoon modder, een nietsvermoedende, kruipende naaktslak of… hondenpoep is....

Spreken vanuit je hart (video)

Spreken vanuit je hart (video)

Spreken vanuit je hart, hoe doe je dat? In deze korte video vertel ik er meer over. Is het iets magisch, iets ongrijpbaars of... valt het door iedereen te leren?En wat is het verschil tussen spreken vanuit het hart en spreken vanuit de mind? Ten slotte neem ik je mee...

Hoe ga je om met twijfel?

Hoe ga je om met twijfel?

Aarzelend zat ze voor me. Ze twijfelde of ze een bepaalde opdracht moest aannemen waar ze flink wat geld mee zou verdienen, maar… Ze vond vanaf het begin dat de organisatie een lelijke wijze van contact onderhouden had. “Ik zit niet in een situatie dat ik de opdracht...

Zwijgen: niet kunnen spreken

Zwijgen: niet kunnen spreken

Een oudere vrouw stapt voor mij de bus in. Haar mondkapje zit onder haar neus en de buschauffeur wijst haar erop deze over haar neus te trekken, met een enigszins strenge toon in zijn stem. Ze opent haar tas om haar ov-chipkaart eruit te halen en haar mondkapje...

Bekentenis

Bekentenis

Op de camping sta ik bij de afwas en ik raak aan de praat met een wat oudere Nederlandse man. Hij vraagt wat voor werk ik doe. Een vraag die voor sommigen eenvoudig te beantwoorden is, maar ik vind het altijd een spannende vraag die ik met zorg beantwoord. Eerst...

Schaamte

Schaamte

Deze persoonlijke, openhartige blog gaat over schaamte en het over het gevoel dat je 'stilstaat' in je leven.  Ik wil graag mijn hoed als mystica afzetten en gewoon Anne zijn. De Anne die in het zuiden van Limburg is opgegroeid tussen drie lieve oudere broers en twee...

Angst in coronatijden

Angst in coronatijden

De hele nacht lag ik te woelen in bed. Mijn Mind was ervan overtuigd dat er ieder moment een inbreker binnen kon komen die mijn spullen zou meenemen, me zou verkrachten en, als ik echt een beetje pech had, me de keel door zou snijden. Slaperig vertelde ik liefkozend...

Rellen en onze schaduw

Rellen en onze schaduw

(artwork Matt Mahurin) De rellen die in de afgelopen dagen plaatsvinden, alsmede op andere plaatsen over de wereld, maken veel los. Graag bied ik een psychotherapeutisch perspectief op wat er gaande is, dat ons mogelijk naar andere Antwoorden zal leiden. Ik deel een...

Troost

Troost

Een dierbare vriendin van mij heeft me veel geleerd over de werking van ons zenuwstelsel. Ze leerde me onder andere dat veel in het leven draait om de zoektocht naar veiligheid. Iedere dag weer, vraagt het lichaam zich af: ben ik veilig? Ben ik veilig in deze ruimte?...

Geheimen

Geheimen

Geen idee waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik eerlijk naar mijn vriend durfde te zijn. Het gebeurde in 2014, dus... ruim 6 jaar lang rolde iedere keer als hij ernaar vroeg een schoongepoetste leugen over mijn lippen. In plaats van de pijnlijke waarheid. Ik...

Spreken vanuit je hart

Spreken vanuit je hart

Najaar 2015 We zijn thuis bij onze ouders en we hebben net gegeten. Mijn broer Frank en ik ruimen de tafel af. Mijn broer Robin blijft zitten. Ik erger me aan hem. Hij zat vrij monter aan tafel, dus naar mijn idee kan hij prima meehelpen met de tafel af te ruimen....

short mantra poem (english): the deep feminine

short mantra poem (english): the deep feminine

I can take all the time I need. I am allowed to break promises. I don’t need to understand everything.  I trust my body’s wisdom. My body guides me and always tells the truth.  I am here to sensually enjoy life. Through feeling, smelling, tasting, hearing all that is...