De allereerste aflevering van de podcast ‘Deeper, please’ is een feit! Eindelijk. Want achter de schermen ben ik al vanaf begin dit jaar bezig met het maken van deze podcast. Het uitnodigen van interessante gastsprekers, het bepalen van onderwerpen, de vorm… Niets van wat ik eerder opnam vond ik goed genoeg. Maar nu vond ik dat het tijd was. (Ik betaal niet voor niets voor een soundcloud pro account. ;))

In de podcast ‘Deeper, please’ spreek ik alleen of samen met anderen over leren leven vanuit de diepere lagen van ons bewustzijn. 

Deze eerste aflevering gaat over hoe je weer oprecht in beweging kunt komen als een crisis toeslaat. Aan de hand van de theorie van de eco-filosofe Joanna Macy leg ik met 3 praktische stappen uit hoe je verder kunt gaan dan het begrip ‘hoop’.

Want soms, soms voelen we zelfs geen hoop meer.

En wat doe je dan? Hoe zorg je ervoor dat je niet passief reageert en, in het ergste geval: apathisch (gevoelloos) wordt? Hoe zorg je ervoor dat je verbinding met jezelf en anderen houdt?

Deze aflevering gaat over: de klimaatcrisis, relaties, loslaten en de wet van de aantrekkingskracht.

Abonneer je op de podcast om er zeker van te zijn om geen toekomstige afleveringen te missen. Abonneren kan via de apple podcasts app (zoek naar Deeper, please of klik op de button) of voor samsung etc, gebruikers: abonneer op soundcloud (button of de soundcloud app.

Troost

Troost

Een dierbare vriendin van mij heeft me veel geleerd over de werking van ons zenuwstelsel. Ze leerde me onder andere dat veel in het leven draait om de zoektocht naar veiligheid. Iedere dag weer, vraagt het lichaam zich af: ben ik veilig? Ben ik veilig in deze ruimte?...

Geheimen

Geheimen

Geen idee waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik eerlijk naar mijn vriend durfde te zijn. Het gebeurde in 2014, dus... ruim 6 jaar lang rolde iedere keer als hij ernaar vroeg een schoongepoetste leugen over mijn lippen. In plaats van de pijnlijke waarheid. Ik...

Spreken vanuit je hart

Spreken vanuit je hart

Najaar 2015 We zijn thuis bij onze ouders en we hebben net gegeten. Mijn broer Frank en ik ruimen de tafel af. Mijn broer Robin blijft zitten. Ik erger me aan hem. Hij zat vrij monter aan tafel, dus naar mijn idee kan hij prima meehelpen met de tafel af te ruimen....

short mantra poem (english): the deep feminine

short mantra poem (english): the deep feminine

I can take all the time I need. I am allowed to break promises. I don’t need to understand everything.  I trust my body’s wisdom. My body guides me and always tells the truth.  I am here to sensually enjoy life. Through feeling, smelling, tasting, hearing all that is...

Short read: de stroming van binnen

Short read: de stroming van binnen

Beeld: Harald Sohlberg - The Mermaid - 1896  In het Engels, zeg je, als je naar een rivier kijkt: a body of water. Ik heb dit altijd zo mooi gevonden. Ook wij hebben met ons lichaam dat voor ongeveer 60% uit water bestaat, een 'body of water'. Native Americans geloven...

Short read: Leren rusten

Short read: Leren rusten

Een heel leven lang dacht ik dat ik moest werken (aka forceren, initie?ren, verzetten, duwen) om iets gedaan te krijgen. ‘Als je er niet voor gaat, gebeurt er niks’, wordt in onze cultuur onderwezen. ‘Work hard, play hard.’ ‘Wil je iets? Ga er dan voor.’ ‘Just do it.’...

Wanneer de liefde breekt

Wanneer de liefde breekt

We zitten op de bank. De bank die onze Poes aan de randen al kapot heeft gekrabd en waarvan ik de rafels om de zoveel tijd wegknip. Mijn partner en ik zijn stil, want er is niets meer te zeggen. De afgelopen dagen is er een grote, onderliggende pijn naar boven gerezen...