De allereerste aflevering van de podcast ‘Deeper, please’ is een feit! Eindelijk. Want achter de schermen ben ik al vanaf begin dit jaar bezig met het maken van deze podcast. Het uitnodigen van interessante gastsprekers, het bepalen van onderwerpen, de vorm… Niets van wat ik eerder opnam vond ik goed genoeg. Maar nu vond ik dat het tijd was. (Ik betaal niet voor niets voor een soundcloud pro account. ;))

In de podcast ‘Deeper, please’ spreek ik alleen of samen met anderen over leren leven vanuit de diepere lagen van ons bewustzijn. 

Deze eerste aflevering gaat over hoe je weer oprecht in beweging kunt komen als een crisis toeslaat. Aan de hand van de theorie van de eco-filosofe Joanna Macy leg ik met 3 praktische stappen uit hoe je verder kunt gaan dan het begrip ‘hoop’.

Want soms, soms voelen we zelfs geen hoop meer.

En wat doe je dan? Hoe zorg je ervoor dat je niet passief reageert en, in het ergste geval: apathisch (gevoelloos) wordt? Hoe zorg je ervoor dat je verbinding met jezelf en anderen houdt?

Deze aflevering gaat over: de klimaatcrisis, relaties, loslaten en de wet van de aantrekkingskracht.

Abonneer je op de podcast om er zeker van te zijn om geen toekomstige afleveringen te missen. Abonneren kan via de apple podcasts app (zoek naar Deeper, please of klik op de button) of voor samsung etc, gebruikers: abonneer op soundcloud (button of de soundcloud app.

Verliefd op een collega

Verliefd op een collega

Van alle mensen die vanaf 2016 in mijn praktijk komen, komt ongeveer 60% met een belangrijke vraag over het verlangen naar een dierbare collega. In mijn nieuwste podcastaflevering vertel ik over wat ik leerde over het diepere verhaal achter het verlangen naar iemand...

Omgaan met paniek

Omgaan met paniek

Ze praat snel. Ik hoor de paniek in haar stem via de speaker van mijn telefoon die op luidspreker staat. Met mijn ogen gesloten leun ik achterover in mijn stoel terwijl ik naar haar spraakwaterval luister. Ik ben opgehouden dingen te noteren in mijn notitieboekje....

De grootsheid in jou

De grootsheid in jou

Hoezeer we ook met onszelf in de knoop kunnen zitten Hoe lelijk we naar onszelf kunnen praten  Hoezeer we de hoop op een goede toekomst ook opgegeven kunnen hebben en totaal geen perspectief meer zien Hoe donker het innerlijk nu kan zijn op momenten Hoe fel het...

Eenzaamheid vermomt zich in vele jasjes

Eenzaamheid vermomt zich in vele jasjes

artwork van Brian Kershisnik Met hangende schouders staar ik naar het door mij eerder volgekladde papiertje met alle dingen die ik van mezelf nog moet doen. Ik heb nog twee weken, denk ik bij mezelf, voordat de coachingspraktijk weer opengaat. Voor die tijd moet het...

Als mensen niet doen wat je wilt dat ze doen

Als mensen niet doen wat je wilt dat ze doen

Met een zwaar gemoed slenter ik door de stad. Ik had het voornemen om in de bibliotheek door tijdschriften te bladeren waarin ik zou kunnen staan met het werk dat ik doe. Ik weet niet of je ooit die advertentie gezien hebt voor de cursus: ‘How to be a magazine...

Gaan voor wat ik wil

Gaan voor wat ik wil

Iedere dag kijk ik ongeduldig uit mijn raam of mijn tulpen al groeien. En nee, dat is geen codetaal voor iets schunnigs. Ik plantte daadwerkelijk een paar bollen vorige herfst, langs het pad waar mijn coachees naar de voordeur wandelen. Ik stelde een koninklijk entree...