De allereerste aflevering van de podcast ‘Deeper, please’ is een feit! Eindelijk. Want achter de schermen ben ik al vanaf begin dit jaar bezig met het maken van deze podcast. Het uitnodigen van interessante gastsprekers, het bepalen van onderwerpen, de vorm… Niets van wat ik eerder opnam vond ik goed genoeg. Maar nu vond ik dat het tijd was. (Ik betaal niet voor niets voor een soundcloud pro account. ;))

In de podcast ‘Deeper, please’ spreek ik alleen of samen met anderen over leren leven vanuit de diepere lagen van ons bewustzijn. 

Deze eerste aflevering gaat over hoe je weer oprecht in beweging kunt komen als een crisis toeslaat. Aan de hand van de theorie van de eco-filosofe Joanna Macy leg ik met 3 praktische stappen uit hoe je verder kunt gaan dan het begrip ‘hoop’.

Want soms, soms voelen we zelfs geen hoop meer.

En wat doe je dan? Hoe zorg je ervoor dat je niet passief reageert en, in het ergste geval: apathisch (gevoelloos) wordt? Hoe zorg je ervoor dat je verbinding met jezelf en anderen houdt?

Deze aflevering gaat over: de klimaatcrisis, relaties, loslaten en de wet van de aantrekkingskracht.

Abonneer je op de podcast om er zeker van te zijn om geen toekomstige afleveringen te missen. Abonneren kan via de apple podcasts app (zoek naar Deeper, please of klik op de button) of voor samsung etc, gebruikers: abonneer op soundcloud (button of de soundcloud app.

Wanneer de liefde breekt

Wanneer de liefde breekt

We zitten op de bank. De bank die onze Poes aan de randen al kapot heeft gekrabd en waarvan ik de rafels om de zoveel tijd wegknip. Mijn partner en ik zijn stil, want er is niets meer te zeggen. De afgelopen dagen is er een grote, onderliggende pijn naar boven gerezen...

Wat is humaan?

Wat is humaan?

Het volgende deel ik niet omdat ik het er niet mee eens ben met wat er nu gebeurd en de maatregelen die getroffen worden. Ik voel niet het verlangen om in discussie te gaan over 'wel 1,5m afstand of niet', ik wil alleen een onderbuikgevoel laten spreken in dit...

Wat is de dood?

Wat is de dood?

Het is in de namiddag en ik loop langs de sloot in de boerenvelden waar maar weinig mensen komen. Dit is mijn kerk. Hier hoef ik even helemaal niet met andere mensen bezig te zijn, hier hoef ik zelfs niet met mezelf bezig te zijn. Hier Luister ik naar wat allemaal om...

Er klopt iets niet…

Er klopt iets niet…

De dagen gingen snel aan elkaar voorbij. Ik stond ‘s ochtends op en voordat ik het wist klikte ik het nachtlampje weer uit. En niet omdat het leven me tot diep in mijn botten beroerde van plezier en vervulling, maar omdat het lijstje van dingen die ik nog moest doen...

Dankzij mijn broers dood

Dankzij mijn broers dood

Ik dacht altijd dat ik een vrij zacht, liefdevol mensje was, maar tijdens het sterven van een van mijn broers; Robin, kwam ik erachter hoezeer ik zachtheid en werkelijk kwetsbaar contact vreesde. En hoe zich dit in mijn familie het meest laat zien. Tijdens zijn ziekte...

Niets voelt meer waar dan dit

Niets voelt meer waar dan dit

Eigenlijk ging ik alleen maar even een Praktiseer je eigen wijsheid spel afgeven aan de andere kant van het dorp. Het was al het einde van de dag, de schemer vulde alles wat eerst licht was en de auto's raasden aan me voorbij met mensen die verlangden spoedig thuis te...

Je bent niet de fouten die je maakt

Je bent niet de fouten die je maakt

In een vorige blog vertelde ik al iets over hoe er de laatste tijd allerlei conflicten verschijnen en hoe ik erachter kwam dat dit te maken had met het feit dat mijn innerlijke intentie niet helder was.  Een intentie: Wat vind ik belangrijk? Wat wil ik bereiken? Wat...